Kostić: SANU posle dužeg vremena ima manje od 130 članova

Ostavite komentar


  1. Francuska akademija ima 40 doživotnih članova. Francuska ima 66,9 miliona stanovnika, što je oko devet puta više od Srbije. Broj akademika treba da je u Srbiji pet. Toliko ih, zapravo i ima.

  2. Francuska na 67 miliona stanovnika (skoro 10 puta vise od Srbije) ima 150 stalnih i 300 dopisnih akademika. Znaci 450 na 67 miliona, to je 0.67 ma sto hiljada stanovnika. Odnosno, TRI puta manje nego u Srbiji. Po racunici predsednika SANU, Francuska bi trebalo da ima oko 1500 akademika. Samo, njihovi akadimici se zovu „besmrtni“ a nasi uvlakaci.

  3. Siguran sam da ce Vucic biti u stanju da resi i ovaj problem sa manjkom Akademika. … Privatizovace vas!

  4. Akademik Kostic.uporno u prvi.plan istice nebitne stvari. Sada, koliko ima akademika. Da li je bitno da li ih je 120 ili 150 kada se njihov glas ne cuje. Oni posmatraju propadanje i sunovrat Srbije, rijaliti epidemiju koja unistava ovaj narod intelektualno, politicki haos koji odgovara diktaturi, raspad drzavnih institicija i sta- cute. Kao da zive na Bahamima ili ko zna gde. SANU ne treba ovom narodu ako ce biti grupacija autisticnih intelektualaca koji nemaju hrabrosti da se suoce sa istorijskim trenutkom u kojem njihova drzava propada.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.