Posle prošlogodišnjeg obijanja i skrnavljanja porodične grobnice Živković, gde su sahranjeni braća „Fiškali“, koje su ubili pripadnici „zemunskog klana“, desila su se još nekoliko skrnavljenja gde počinioci nisu pronađeni. U noći između 9. i 10. aplila nepoznati počinioci su obili i oskrnavili porodičnu grobnicu Radulović na kraju Starog požarevačkog grobja. i odneli lične predmete i dragocenosti pokojnika koji su tu sahranjeni. Kako smo čuli na licu mesta od rodbine pokojnika, a u toku policijskog uviđaja, sanduci sa telima pokojnika bili su ispreturani.

Rodbina je tom prilikom uočila da nedostaju neki lični predmeti pokojnika, a ostali su bili razbacani po grobnici. Policiji su rekli da sumnjaju da sa pokojnika nedostaju nakit i dragocenosti sa kojima su sahranjeni. Pominjali su zlatno prstenje, lančiće i narukvice, našta su im policajci, koji su vršili uviđaj, rekli da sačine zapisnik sa svim predmetima i dragocenostima na koje sumnjaju da su odnešeni i da ga predaju u policijsku stanicu.

„Da mi je znati ko je ovo uradio lično bih mu ovim rukama presudio“, besneo je jedan od rođaka pokojnika, pokazujući rukama u prisustvu policajaca koji su vršili uviđaj, kako bi to uradio. Radnici na groblju su nam rekli da se tu dešavaju razne neprijatne stvari i da su nemoćni da to spreče jer nemaju pomoć i podršku od nadležnih.“ Ovde se skupljaju narkomani, alkoholičari, skitnice koji uzimaju hranu i piće sa pomena i mnogi drugi kojima tu nije mesto. Mi smo , čak nekoliko puta fizički napadani od njih kada smo pokušavali da ih oteramo sa groblja, a o psovkama i uvredama koje su nam upućivali,da i ne govorimo. Pa, prošle godine desio se pokušaj silovanja u po bela dana jedne devojčice i mnogo, mnogo drugih loših i neprijatnih stvari“, pričaju nam radnici sa požarevačkog Starog groblja i dodaju da nadležni ćute i ništa ne preduzimaju da poprave stanje na groblju.

Direktor „Javnog komunalnog preduzeća“ Slobodan Jović, koji je odmah došao na licu mesta da vidi posledice skrnavljenja grobnice rekao nam je da je grad Požarevac posle obijanja porodične grobnice Živković izdvojio milion dinara da se ugradi video nadzor na Starom Groblju. On kaže da je upoznat sa svim dešavanjima na groblju, ali i da nema ni ljudstva niti dovoljno materijalnih sredstava da napravi veće i jače fizičko obezbeđenje groblja i dodaje:

„Grad je prošle godine obezbedio milion dinara za video nadzor.Ta sredstva su nam na raspolaganju i u toku je javna nabavka za ponuđača najboljih uslova. Ne mogu da kažem da će za deset dana biti urađen video nadzor, ali,zasigurno, to će se uraditi u najkraćem mogućem vremenu, i da će se time bezbednost groblja znatno poboljšati.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari