Kragujevac dočekao šampiona: Prijem za Đorđa Dimitrijevića, svetskog prvaka u kik boksu 1Foto: Grad Kragujevac

Kragujevčanin Đorđe Dimitrijević, kik bokser Radničkog, postao je početkom oktobra prvak sveta. Za njega su danas u Skupštini grada Kragujevca prijem organizovali gradonačelnik Nikola Dašić i član Gradskog veća za sport Predrag Stevović.

Gradonačelnik Dašić je istakao da je Đorđe kao petnaestogodišnjak već postao svetski šampion na prvenstvu, na kome je učestvovalo više od 2.000 takmičara iz preko 60 zemalja sveta.

– To je zaista fascinantna uspeh. Takvi rezultati čine nas ponosnima i naravno da ćemo nastaviti da pomažemo i podržavamo rad iskusnih i stručnih trenera koji mlade motivišu i drže na dobrom pravcu, u sportu, rekao je Dašić.

Gradonačelnik je na velikom uspehu čestitao i trenerima i poručio da nastave da u ringu čestito brane boje svoje zemlje.

Đorđe je na prijemu istakao da je najteži meč bio u finalu protiv Italijana, ali da ni publika, ni treneri nisu mogli da mu pomognu jer je u ringu bio bolji.

On se već sprema za nastupajuće državno prvenstvo i siguran je da će osvojiti još mnogo medalja.

Pored Đorđa, reprezentativci Srbije osvojili su na Svetskom prvenstvu još 25 medalja, a ukupno je osvojeno 14 zlatnih, četiri srebrne i osam bronzanih.

Za Radomira Radomirovića, trenera u Kik boks klubu Radnički i jednog od trenera reprezentacije, medalje na Svetskom prvenstvu su očekivane.

– Imamo kvalitetnu reprezentaciju, kik boks u Srbiji je na visokom nivou. Od 35 takmičara ukupno imamo osamdesetak pobeda i 12 poraza, osvojili smo 26 medalja, a to govori o kvalitetu naših takmičara, kaže Radomirović.

Pored Đorđa, iz Kik boks kluba Radnički, u Italiji su boje reprezentacije branili Milica Popović, Lazar Vesković, raniji osvajač Svetskog kupa i Strahinja Savić.

Kik bokseri Radničkog se pripremaju za sledeće takmičenje, koje je u Senti, a na kome su prošle godine bili četvrti od sto klubova.

Ove godine im je cilj da se pomere bar za poziciju više.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari