Kragujevac gradi novo dečje odmaralište na Bešnjaji 1Foto: Grad Kragujevac

U Kragujevcu je danas potpisan ugovor o finansiranju novog dečijeg odmarališta na Bešnjaji. Ugovor o o regulisanju međusobnih prava i obaveza zajedničkog finansiranja potpisali su jedan od donatora sredstava Slavoljub Milanović i gradonačelknik Kragujevca Nikola Dašić.

Novo odmaralište nosiće ime pokojnog Slavoljubovog sina Bogdana Milanovića, Kragujevčanina koji je 2019. godine preminuo od posledica kancera.

Gradnja odmarališta trebalo bi da počne na proleće, a očekuje se da objekat bude završen do kraja 2024. godine.

Slavoljub Milanović je obezbedio sredstva u iznosu od 380.000 evra, a grad Kragujevac se ugovorom obavezao da objekat izgradi u skladu sa namenom, kao i saobraćajnicu od glavnog puta do samog odmarališta.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić zahvalio se u ime grada Slavoljubu Milanoviću koji ovom, ali i drugim donacijama, čuva sećanje na svog sina i najavio da se novo odmaralište gradi na mestu starog koje je porušeno zbog dotrajalosti.

– Ideja se javila pre nešto više od dve godine, ali je potpisivanju ovog ugovora prethodio čitav niz pripremnih radnji i papiroloških procedura, jer je parcela nalazi na teritoriji grada Jagodine, što je dodatno usporavalo proces. Konačno, usvojeni su svi neophodni planovi i predat zahtev za izdavanje građevinske dozvole, istakao je Dašić.

Slavoljub Milanović je na potpisivanju ugovora rekao da je izgradnja odmarališta njegov način da sačuva ime svoga sina.

– Ostao sam sam, nemam više nikoga. Nadam se da će kroz ovo odmaralište koje zajedno gradimo i koje će nositi ime mog sina, sećanje na Bogdana biti sačuvano od zaborava i da će generacije i generacije novih klinaca u njemu provoditi prva zimovanja i nastave u prirodi. Želim da se sećaju svog detinjstva, kao što se ja sećam Bešnjaje pre 40 i 50 godina, rekao je Milanović.

Inače, Bogdan Milanović je kao srednjoškolac, nakon treće godine matematičkog smera Prva kragujevačke gimnazije, otišao u Sjedinjene američke države, gde je ostvario zapaženu karijeru kao programer.

Tokom doktorskih studija, počeo je da pravi sajtove, radio za razne agencije i prestižne aviokompanije, nakog čega se osamostalio.

Preminuo je 3. januara 2019. godine u 29. godini na putu iz Amerike do rodnog Kragujevca, od posledica kancera.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari