Kragujevac: Građani prikupljaju paketiće za decu iz socijalno ugroženih porodica 1Foto: Pixabay / monicore

Akcija koja je započeta prošle godine na inicijativu grupe ljudi, a preko društvenih mreža, okuplja sve više građana i gradova Srbije.

Humanitarna akcija će trajati do subote, 25. decembra, a pridružilo joj se čak 20 gradova Srbije gde su otvoreni prihvatni centri.

Prihvatni centri za prikupljanje paketića, otvoreni su u selu Đala, u Subotici, Novom Sadu, Zrenjaninu, Vršcu, Kikindi, Inđiji, Rumi, Bačkoj Topoli, Smederevu, Beogradu, Vranju, Nišu, Kraljevu, Kragujevcu, Kruševcu, Šabcu, Lapovu.

“Prošle godine okupili smo se spontano, u ciljem da ulepšamo praznike mališanima iz materijalno ugroženih porodica i za veoma kratko vreme uspeli smo da aktiviramo veliki broj dobrih ljudi. Podržali su nas brojni mediji, ali i javne ličnosti koje su nam pomogle u ovoj humanitarnoj priči. Raduje me da smo ove godine probudili i nove gradove”, rekao je Branko Prčić, inicijator humanitarne akcije, a prenosi portal Glas Šumadije.

Svi paketići koji se prikupe u mestima po Srbiji, biće podeljeni ugroženim porodicama iz tih sredina.

“Sve što je potrebno da uradite da bismo zajedno ulepšali praznike mališanima jeste da u jednu ukrasnu kesu ubacite nekoliko slatkiša, slanih grickalica i sokića i uz lepu poruku, paketić odnesete u prihvatni centar u svom mestu”, dodaje Prčić.

Kragujevčani koji žele da se priključe akciji, paketiće mogu da ostave u kafeu Tango, radnim danima, od 8 do 17 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari