Kragujevac: Krompir zaplenjen u vanpijačnoj prodaji ustupljen Crvenom krstu 1Foto: Grad Kragujevac (Ilustracija)

Krompir zaplenjen u kontroli vanpijačne u Kragujevcu ustupljen je Crvenom krstu, na osnovu Ugovora o ustupanju robe bez naknade u humanitarne svrhe, a uz saglasnot Gradske uprave.

Crvenom krtsu je juče predato 2,62 tone krompira.

„Robom koju smo do sada zaplenjivali tokom kontrole vanpijačne prodaje, raspolagali smo na isti način“, kazala je Zorica Avramović, načelnica Gradske uprave za inspekcijske poslove i komunalnu miliciju.

Prema njenim rečima, s obzirom da je reč o velikoj količini i lako kvarljivoj robi, veoma brzo je dobijena saglasnost Gradskog veća za sklapanje Ugovora, kako bi sugrađani i njihove porodice imale korist od namirnice koja je krajem marta oduzeta kao vanpijačna prodaja.

Krompir će biti upotrebljen za pripremanje obroka korisnicima narodne kuhinje, a jedan deo biće podeljen porodicama.

„Ovo je veoma korisna namirnica kojom ćemo obogatiti ishranu u narodnoj kuhinji, a verujem da će njom najviše biti obradovana deca i domaćice koje će same pripremati obroke za svoje porodice“, rekla je Nevenka Bogdanović, sekretar Crvenog krsta Kragujevac.

Kragujevac: Krompir zaplenjen u vanpijačnoj prodaji ustupljen Crvenom krstu 2
Foto: Grad Kragujevac

Od prvog poziva iz Gradske uprave do preuzimanja namirnice, reagovalo se jako brzo, jer je nabitnije bilo da ovakva naimirnica ne stoji dugo i ne čeka.

„Jelovnik u kome će se naći musaka, krompir čobra, paprikaš i druga jela, isplaniran je i već od danas kuvari Crvenog krsta kreću sa pripremom obroka“, kazala je Bogdanović i u ime korisnika se zahvalila gradu Kragujevcu na donaciji.

Inače, narodna kuhinja pri Crvenom krstu u Kragujevcu ima 870 korisnika, za koje se hrana priprema šest dana u nedelji i deli na šest punktova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari