Kragujevac: Na Medicinskom fakultetu uručeno 360 diploma zdravstvenim radnicima 1Foto: Fakultet medicinskih nauka u Kragujevcu

Tokom proteklog vikenda, uručene su 362 diplome doktorima, specijalistima, master menadžerima u sistemu zdravstva, stomatolozima, farmaceutima, medicinskim tehničarima i fizioterapeutima.

Diplome Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu dobili su 95 doktora medicine, 85 lekara specijalista i drugih užih specijalista, 15 master menadžera u sistemu zdravstvene zaštite, 23 doktora stomatologije, 78 magistara farmacije, 37 strukovinih medicinskih sestara i 29 strukovnih fizioterapeuta.

„To je naš najveći rezultat pored činjenice da smo, zahvaljujući radu naših nastavnika i saradnika na fakultetu, već treću godinu za redom na Šangajskoj listi“, rekao je dekan FMN prof. dr Vladimir Jakovljević.

Pored studija medicine koje su najstarije na ovom fakultetu, ali koje dekan ubraja u najvažnije, postoje i drugi studijski programi.

„Želim da istaknem da su zdravstvene specijalizacije u proteklom periodu postale sve zastupljenije i postaju vrlo značajan segment naše edukacije. To je rezultat dobre edukacije i u UKC Kragujevac i kod nas i postajemo sve vidljiviji u tome i u širem regionu. Vrlo smo ponosni na sve rezultate, na broj diplomaca i zato je ovaj prvi vikend u decembru za nas i naš fakultet uvek poseban“, poručio je dekan Jakovljević.

Zbog pandemije korona virusa, već dve godine za redom, dodela diploma se odvija po posebnom režimu. Diplomci su podeljeni u manje grupe, uz obavezno poštovanje epidemioloških mera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari