Kragujevac obezbedio sportsku opremu za šest osnovnih škola 1Foto: Grad Kragujevac

Grad Kragujevac obezbedio je sportsku opremu za šest osnovnih škola, a prvi paketi danas su uručeni učenicima OŠ “Dragiša Luković Španac” u Beloševcu.

Učenici su dobili lopte za različite sportove, vijače, čunjeve, rekete za badminton.

Na predlog rikovodstva ove škole, oprema će biti poklonjena izdvojenom odeljenju škole u Baljkovcu.

Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport je prilikom predaje paketa istakao da Grad želi akcenat da stavi na školski sport.

– Kupovinom sportske opreme dajemo deci dodatan impuls da se bave sportom, a nastavnicima obezbeđujemo osnovne rekvizite, kako bi se uspešno bavili svojim poslom, istakao je Stevović.

Direktor OŠ “Dragiša Luković Španac” je izrazio zahvalnost što je grad prepoznao koliko je bitno bavljenje sportom u školskom uzrastu, kao i da deca u svim školama imaju kvalitetnu opremu.

– Mi ćemo ovu opremu pokloniti našem izdvojenom odeljenju u Baljkovcu, jer su oni pre mesec dana dobili teren za male sportove. Nedostaje nam bolja izolacija objekta, bolja izolacija sale i nadam se da ćemo u saradnji sa gradom uspeti da stvorimo još bolje uslove za naše učenike, a u skladu sa rezultatima koje oni postižu na takmičenjima, kazao je Srećković.

Više vesti i ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari