Kragujevac: Rekonstrukcija Trga Radomira Putnika počinje na proleće 1Foto: Grad Kragujevac

Pripreme za početak radova su u završnoj fazi i rekonstrukcija bi mogla da počne na proleće, saopštavaju iz Uprave grada Kragujevca.

Za rekonstrukciju Trga Radomir Putnik, usvojen je urbanistički projekat, građevinska dozvola izdata je u decembru prošle godine, a u toku je izrada projekta pripremnih radova. Zbog obima radova i vrednosti materijala koji je u planu, to spada u grupu kapitalnih projekata.

Ovo je potvrdio Aleksandar Milošević, pomoćnik gradonačelnika za realizaciju kapitalnih projekata i saradnju sa Vladom Srbije, prenosi Gradska uprava pozivajući se na njegovo gostovanje na televiziji K1.

„Sada su se stekli svi uslovi da na proleće krenemo sa rekonstrukcijom. Zbog obima planiranih radova, ne mogu u ovom trenutku da kažem koliko će vremenski trajati rekonstrukcija“ rekao je Aleksandar Milošević pomoćnik gradonačelnika za realizaciju kapitalnih projekata.

Kragujevac: Rekonstrukcija Trga Radomira Putnika počinje na proleće 2
Foto: Grad Kragujevac

Projektom je predviđeno da ispred zgrade starog Okružnnog suda saobraćaj bude potpuno ukinut, postojeći parking prostor bi bio pretvoren u pešačku zonu, a ceo trg bi predstavljao jedinstvenu celinu sa postojećom pešačkom zonom.

Vrednost ovih radova je oko 300 miliona dinara, međutim konačan iznos nije poznat jer će to biti definisano izvođačkim projektom. Tek nakon što on bude završen, znaće se i tačan iznos sredstava potrebnih za sve radove, kao i količina, vrsta i kvalitet materijala.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari