Kragujevac: Roditelji ne puštaju prvake u školu "Živadinka Divac" jer im je promenjena učiteljica 1Foto: Z. S. M.

Roditelji prvaka iz jednog odeljenja osnovne škole „Živadinka Divac“ već dva dana ne puštaju decu na nastavu, jer im je na početku drugog polugodišta promenjena učiteljica.

Prema rečima jednog roditelja o promeni učiteljice roditelji nisu bili blagovremeno obavešteni nego su slučajno saznali 21. januara kada je počelo drugo polugodište.

Majka jednog prvaka istakla je da roditelji znaju da nova učiteljica nije radila taj posao, već je bila zaposlena u školi za muzičke talente u Ćupriji, a na posao je vraćena iz statusa tehnološkog viška.

Roditelji su naveli da direktor sa kojim su juče razgovarali nije hteo da čuje njihove predloge kako da se ova situacija prevazidje, već je podneo prijave protiv roditelja MUP-u i Centru za socijalni rad, jer ne dozvoljavaju deci da idu na nastavu.

Roditelji su rekli da u odeljenju ima 30 učenika, a jedan djak je sa invaliditetom i potrebno mu je prilagođavanje na novu učiteljicu.

Direktor škole „Živadinka Divac“ Milan Grujović saopštio je da je u ovom slučaju izvršeno preuzimanje učiteljice sa liste radnika sa nepunom normom, te uradjeno prema važećim pravnim propisima.

„Prilikom obraćanja, roditelji su potcenjivali i omalovažavali direktora škole uz isticanje da ne žele da njihova deca budu žrtve poštovanja Zakona, a kao odgovor na direktorove reči da po zakonu moraju slati decu u školu“, navedeno je u saopštenju direktora.

Grujović je rekao da je nova učiteljica profesor razredne nastave i da ima devetogodišnje radno iskustvo, kao i da su roditelji neopravdano reagovali budući da nova učiteljica još nije održala ni jedan čas u njihovoj školi, te su u ovom slučaju postupili sa predrasudama i diskvalifikacijama.

Grujović je ocenio da su juče nezadovoljni roditelji zapretili ispisivanjem dece iz škole „Živadinka Divac“, a da najviše štete trpe deca koja ne idu na nastavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari