Kragujevac traži projektante za finalnu rekonstrukciju Trga Radomira Putnika 1Foto: GrO NS Kragujevac

Grad Kragujevac raspisao je tender za izradu projekta za izvođenje završne rekonstrukcije Trga Radomira Putnika.

Tender je raspisala kragujevačka Gradska uprava za razvoj i investicije, a rok za prijvaljivanje i podnošenje projektno-tehničke dokumentacije je 31. januar ove godine.

U dokumentaciji je navedeno da je deo projektno-tehničke dokumentacije već završen i da je pribavljena građevinska dozvola za obnovu trga i dela pešačke zone u gradskom jezgru.

„Obzirom na to da je za Rekonstrukciju Trga Vojvode Radomira Putnika izrađen deo projektno tehničke dokumentacije i da je pribavljena građevinska dozvola, da bi se pristupilo samim radovima na rekonstrukciji, u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji potrebno je izraditi i Projekat za izvođenje“, piše u tenderskoj dokumentaciji.

JP Urbanizam već uradio projekat za rekonstrukciju Trga Vojvode Radomira Putnika, na zahtev lokalne uprave.

Ubranističkim rešenjem za ovaj centralni deo grada predviđeno je da saobraćaj bude u potpunosti ukinut u delu ispred zgrade Suda.

Takođe, rešenje urbanista predviđa i proširenje pešačke zone samog spomenika Radomiru Putniku tako da bude povezana u jedinstvenu celinu sa postojećom pešačkom zonom u Glavnoj ulici.

Urbansiti su predvideli i četiri fontane na samom trgu, dve kružne fontane u samoj osnovi trga i dve linijske između Zlatne ruže i Moskve.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari