Kragujevac: U Šumadiji u jednom danu registrovano preko hiljadu novozaraženih korona virusom 1foto Zoran Mišić

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Kragujevac, od 2.459 testova urađenih u Šumadiji, na kovid je tokom jučerašnjeg dana, njih 1.063 bilo pozitivno.

Najveći broj novovbolelih od kovida tokom jučerašnjeg dana bilo je u Kragujevcu. Od ukupno urađenih 1738 testova, čak 1.063 je bilo pozitivnih.

U drugim opštinama Šumadijskog okruga zabeležen takođe veliki procenat pozitivnih testova u odnosu na broj testiranih. Tako je u Aranđelovcu zabeleženo 116, Topoli 25, Rači 42, Kniću 78, Batočini 28, Lapovu 33.

Iz podataka koji dostavlja IZJZ Kragujevac vidi se da je za poslednji desetak dana, samo u Kragujevcu registrovano oko 6.500 novoinficiranih.

Kragujevac: U Šumadiji u jednom danu registrovano preko hiljadu novozaraženih korona virusom 2
Screenshot: Zvanična informacija IZJZ Kragujevac

Porastao je i broj pacijenata hospitalizovanih u Kliničkom centru Kragujevac. Samo dan ranije taj broj je bio 110, a najnoviji podaci pokazuju da je sada 121 osoba obolela od kovida na bolničkom lečenju.

Na respiratorima je njih 10, dok iz bolnice 20. januara otpušteno 10.

Vakcinacija protiv kovida je i dalje u toku. Prvu dozu vakcine Fajzer primilo je 20 osoba, drugu 12, dok je trećom vakcinisano njih 41. Treću dozu vakcine Sputnjik primilo je njih 8. Prvu dozu vakcine Sinofarm primilo je 14 osoba, drugu 10, a treću 40.

Na kućnu samoizolaciju upućeni su svi oboleli od kovida, direktni kontakti koji nisu vakcinisani ili preležali kovid, kao i vakcinisani kontakti kojima je prošlo više od 210 dana od druge ili treće doze vakcine.

U samoizolaciji se nalaze i svi direktni kontakti novoinficiranih a koji su preležali kovid pre više od 210 dana ili je od vakcinacije (ako su vakcinisani) prošlo više od 210 dana.

Da podsetimo, kućna izolacija za novoobolele traje 7 dana, dok je za direktne kontakte ona 5 dana, uz obavezno nošenje maski još 5 dana, kažu u Institutu za javno zdravlje Kragujevac.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari