Kragujevac učestvuje u programu zapošljavanja visokoobrazovanih Roma i Romkinja 1Foto: Grad Kragujevac

Grad Kragujevac zaposliće strukovnog informatičara u okviru programa “Podsticanje zapošljavanja visoko obrazovanih Roma i Romkinja u jedinicama lokalnih samouprava”.

Na javnom pozivu izabrano je 20 lokalnih samouprava u kojma će se zaposliti 26 visoko obrazovanih Roma i Romkinja, na pozicijama programera, mašinskog i građevinskog inženjera, diplomiranog ekonomiste, pravnika, vaspitača, profesora i drugih sličnih zanimanja.

Memorandum o saradnji lokalnih samouprava potpisan je danas u Palati Srbije.

U ime grada Kragujevca potpisala ga je članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Gordana Damjanović.

– Potpisivanje Memoranduma pokazuje da niko u Srbiji ne sme biti zaboravljen, ostavljen sam sebi, nevidljiv negde na marginama društvenih i ekonomskih procesa, bez šansi za ravnopravni lični razvoj, istakla je u Palati Srbije Gordana Čomić, ministarka za ljudska i manjinska prava  društveni dijalog.

Ovaj program je pokrenut i razvijan na inicijativu Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, uz podršku Programa Nemačke razvojne saradnje “Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji”, koji realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari