Kragujevac: Uklonjena deponija kod pijace na Bubnju 1Foto: JKP Šumadija

Ekipe Javno – komunalnog preduzeća Šumadija uklonile su gomilu đubreta, koju su, kako se navodi u njihovom saopštenju, nesavesni ulični prodavci ostavili kod zelene pijace “Centar” u naselju Bubanj.

Prodavci su smeće odlagali na neadekvatan način i na prostoru zatvorenog gradilišta kod zelene pijace napravili deponiju.

Gomila otpada se, kažu u JKP Šumadija, svakim danom uvećavala, a počeo je da se širi i neprijatan miris.

Da ovaj prostor ne bi postao izvor zaraze u naselju Bubanj, reagovale su ekipe JKP Šumadija, uklonile veliku količinu smeća i dodatno očistile prostor.

Problem uličnih prodavaca u Kragujevcu naročito je eskalirao od zatvaranja glavne Gradske tržnice, koja se renovinara već treću godinu, o čemu je Danas pisao juče.

Prodavci u Tržnici izgubili su svoje tezge i zamenili ih trotoarom. Neki su zakupili nove tezge na zelenim pijacama “Centrar”, na pijaci na Aerodromu i Erdogliji, ali su istakli da im je promet mnogo manji, jer su im sve mušterije u centru grada.

Tako su brojni prodavci svoju robu izneli na trotoar ispred gradskih pijaca, što je dodatno napravilo problem smeća koje ostaje za njima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari