Tržnica i deponija pepela ogledalo (ne)sposobnosti odlazećeg gradočelnika: Boris Kovačević Šuma - Moj svet Kragujevac 1Foto: Šumadijski blok 21

 

Novootvoreni Plato i Mlečni paviljon Gradske tržnice u Kragujevcu koja se renovira već tri i po godine kao i nerešeno pitanje deponije pepela koja se nalazi nadomak samog centra grada slika su i prilika sadašnje lokalne vlasti po predstavnicima liste „Boris Kovačević Šuma – Moj svet Kragujevac! Šumadijski blok 21”.

– Tržnica je ogledalo (ne)sposobnosti odlazećeg gradonačelnika, ističe u svom današnjem saopštenju nosilac ove liste pod rednim brojem 9 na lokalnim izborima Boris Kovačević Šuma.

On je još jednom je, govoreći o Gradskoj tržnici, čiji je deo bez ikakave pompe posle gotovo četvorogodišnje rekonstrukcije otvorio direktor JKP „Šumadija”, podsetio da se u izbornom programu, 3D za Kragujevac, lista koju predvodi zalaže za potpuno drugačiju kadrovsku politiku u gradu.

– Gradska tržnica je pravo ogledalo nesposobnosti odlazećeg gradonačelnika i njegovih saradnika. Ukoliko bi grad vodili stručni i sposobni a ne podobni partijski poslušnici do problema, kakav je ovaj sa Tržnicom ne bi dolazilo ni u jednom delu za koje je odgovoran grad Kragujevac. Ovako zbog nečije neodgovornosti grad a u stvari svi mi plaćamo skupe penale. Svima je više nego jasno da smo novac, koji smo izgubili mogli mnogo pametnije da iskoristimo, istakao je Kovačević.

Kovačević je dodao i da je ovaj spomenik kulture druga zatvorena tržnica u Evropi, sagrađena 1929. za godinu dana, i da je sramota što se danas dešava sa njom jer stoji ruinirana već četiri godine.

– Izgradnja Potemkinovih sela u vidu panela postavljenih oko Tržnice koji su ko zna koliko koštali samo su dodatno pokazali kako odlazeći vide rešenje problema, naglasio je on.

Takođe, po njegovim rečima „ono što posebno vređa Kragujevčane, je činjenica da se bivša gradska administracija nije obazirala na molbe i sugestije sugrađana da se ovaj prostor uredi, ali bi zato uredno reagovala na svaku opomenu iz Beograda, čime je jasno stavila do znanja da im Kragujevac i Kragujevčani nisu na prvom mestu”.

U svom obraćanju javnosti i medijima Boris Kovačević Šuma je danas pozvao sugrađane da ne dozvole da Tržnica ostane nedovršena još četiri godine, a to mogu uraditi ako izađu na izbore 17. decembra i podrže listu br.9 na lokalnim izborima.

Kandidat za odbornike ove liste, Slobodan Stanković, takođe se u njihovoj kampanji oglasio juče povodom velikog ekološkog problema deponija pepela gradske Energetike.

Tržnica i deponija pepela ogledalo (ne)sposobnosti odlazećeg gradočelnika: Boris Kovačević Šuma - Moj svet Kragujevac 2
Foto: Šumadijski blok 21

On je istakao je da je rezultat neodgovornog ponašanja aktuelnog menadžmenta Energetike deponija pepela, nastala u periodu od 2019. do 2022. godine.

– Nedopustivo je da se deponija nalazi u neposrednoj blizini centra grada, tone pepela se svakodnevno raznose po čitavom gradu, i to udišu građani Kragujevca, naglasio je Stanković.

Šumadijski blok 21 zahteva da se odmah zaključi ugovor sa regionalnom deponijom, sertifikovanom za odvoženje i lagerovanje pepela, što je u potpunosti saglasno sa važećim zakonskim propisima i ekološkim normama, dodao je Stanković i, takođe, pozvao sugrađane da na predstojećim izborima 17.decembra podrže listu pod rednim brojem 9, „Boris Kovačević Šuma – Moj svet Kragujevac!”.

Više vsti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari