Kragujevac: Život u Bresničkoj ulici bez asfalta, uličnog svetla i kanalizacije (FOTO) 1Foto: S.R.

Obećanja da će Bresnička ulica biti uređena stizala su tokom svake predizborne kampanje, a stanje godinama ostaje nepromenjeno.

Stanovnici ovog dela grada u maju ove godine blokirali su Bresničku ulicu. Nakon tri dana blokade, dobili su poziv od gradonačelnika koji im je, kako meštani navode, rekao da blokade moraju hitno da obustave. U suprotnom, ulica im nikada neće biti asfaltirana.

Tokom tog susreta gradonačelnik je rekao i da ove godine sredstava za sanaciju Bresničke ulice nema, tvrde njeni stanovnici.

Ipak, kako kažu, obećao je da će do kraja godine biti završen kolektor fekalne kanalizacije, a da će se sa asfaltiranjem krenuti u martu sledeće godine i da projekat već postoji.

Za sada, ova ulica, na samo dva kilometra od centra grada, puna je rupa i bez osnovne infrastrukture.

Kragujevac: Život u Bresničkoj ulici bez asfalta, uličnog svetla i kanalizacije (FOTO) 2
Foto: S.R.

Stanovnici ove ulice smatraju da je to samo još jedno u nizu lažnih obećanja vladajuće stranke u predizbornoj kampanji i da nisu slučajno odabrali baš mart mesec.

Oni očekuju da će ih tada zaista neko posetiti i da će cela priča biti završena na tome kao i svih prethodnih godina, koliko njihova borba traje.

Slađan Rakić, odbornik Skupštine grada i član Izvršnog odbora Saveza 90/zelenih Srbije, odazvao se pozivu stanovnika Bresničke ulice da se upozna sa njihovim problemima.

“Ovo je 21. vek, vek modernizacije, tehnologije, a na svakom ćošku našeg grada rupe u asfaltu. Saniraju se samo glavne saobraćajnice u predizbornoj kampanji, ali šta ćemo sa ulicama koje taj asfalt nikada nisu ni videle? Ovo je gusto naseljena ulica, nadomak grada, čiji stanovnici leti ne mogu da žive od prašine, a zimi jedva i prolaze kroz nju. Smeće nose i po 300 metara na mesto predviđeno za odlaganje otpada, tačnije mesto nasred ulice bez ijednog kontejnera koje se odnosi jednom nedeljno”, kaže odbornik Slađan Rakić u saopštenju izdatom nakon posete Bresničkoj ulici.

Kragujevac: Život u Bresničkoj ulici bez asfalta, uličnog svetla i kanalizacije (FOTO) 3
Foto: S.R.

Odbornik Rakić podsetio je na skorašnju prezentaciju Kragujevca na Dubai Expo 2020, kada je gradonačelnik Nikola Dašić predstavio grad kao lidera u digitalizaciji, inovacijama, zaokretu Kragujevca ka haj-tek tehnologijama.

“Govorimo o digitalizaciji, inovacijama, ulaganjima, a ne možemo da pokrpimo rupe ni u centru grada, ostala naselja su, naravno, već odavno na margini. Sredstva iz budžeta se nesavesno i nenamenski troše na šta već dugo ukazujem. Nije potreban ni veliki talenat ni kreativnost da bi se ljudima omogućilo da vide asfalt ispred svoje kuće”, rekao je Rakić.

Tokom obilaska Bresničke ulice, Rakić je apelovao na gradonačelnika da se priseti obećanja datih stanovnicima ove ulice i pozvao gradske čelnike da ih ponovo posete, ali “da ne kreću bez dubokih čizama”, kako je rekao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari