Kragujevčanka Hristina Lazarević Milošević pobednica takmičenja besplatne Akademije preduzetništva 1Foto: Asocijacija za Afirmacije Kulture

Hristina Lazarević Milošević iz Kragujevca, farmaceut po struci, osvojila je prvo mesto sa aplikacijom „Izbegni aditiv“ na takmičenju najboljih biznis ideja koje je održano u okviru treće besplatne Akademije preduzetništva.

Aplikacija koja je Hristini donela prvo mesto je namenjena svim potrošačima i konzumentima hrane i pića, s ciljem da im pruži lako dostupne informacije o aditivima koji se nalaze u namirnicama na našem tržištu.

Aplikacija ‘Izbegni aditive’ je rezultat mog rada i predanosti, a namenjena je svima koji žele da budu informisani o aditivima u hrani i piću koje konzumiraju. Već smo ostvarili izuzetan uspeh, sa trenutnih 50 hiljada korisnika koji je aktivno koriste. Njena popularnost proširila se na čak 173 države širom sveta“, izjavila je Hristina.

Mladen Bogešić iz Subotice bio je drugoplasiran sa idejom uzgoja visoko energetskog zasada miskantusa, hibrida trske koja se koristi za dobijanje toplotne i električne energije kao i papira i građevinskog materijala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari