Treći teniser Srbije Janko Tipsarević u samo dva dana takmičenja na turniru u Monte Karlu pokazao je i dva svoja potpuno različita lica. Dok je uvodnom meču protiv Francuza Monfisa doveo svoju igru do vrhunca, u duelu drugog kola protiv Italijana Simonea Bolelija nije prikazao ni deo iz te sjajne partije – 0:2 (5:7, 3:6). Do 11 gema prvog setaTipsarevićje bio ravnopravan protivnik. Srpski igrač, međutim, nije uspeo da izdrži pritsak servisa za opstanak u setu, pa je 41. igračsveta došao do vođstva.

U nastavku se broj grešaka Tipsarevića dodatno povećao, što je rezultovalo gubitkom servisa veću četvrtom gemu – 1:3. Boleli je ubrzo potpuno preuzeo igru i posle tačno 100 minuta upisao pobedu. Od srpskih predstavnika u Monte Karlu u konkurenciji singla ostao je još samo Novak Đoković. On bi danas trebalo da igra mečtrećeg kola. Osim toga, najboli srpski teniser se zajedno sa Viktorom Troickim plasirao u treće kolo dublova. Oni su u sredu savladali osme nosioce, Južnoafrikanca Džefa Kecija i Australijanca Džordana Kera, rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:4. U konkurenciji dublova sinoćsu Nenad Zimonjići Danijel Nestor pobedili Marka Žikela i Pol-Anri Matjea – 2:1 (6:3, 6:7, 10:4) u osmini finala.

Turnir u Monte Karlu se igra za ukupni nagradni fond od 2,75 miliona dolara.

Selektor Vraneš objavio spisak za Fed kup

Selektor ženske teniske reprezentacije Srbije, Dejan Vraneš, pozvao je Jelenu Janković, Anu Ivanović, Anu Jovanović i mladu Aleksandru Krunić za meč Fed kupa protiv Španije u Ljeidi, za popunu Svetske A grupe. Vraneš je poverenje ukazao proverenom sastavu Srbije, dok je talentovana juniorka, 34. na svetskoj listi, Aleksandra Krunić dobila šansu ispred Bojane Jovanovski, koja je bila u sastavu tima na poslednjem meću protiv Japana. I španski selektor, Miguel Margets Lobato, poslao je Međunarodnoj teniskoj federaciji spisak igračica na koje računa za duel zakazan za 25. i 26. april. On je pozvao Anabel Medinu Gariges, Mariju Hoze Martinez Sančez, Lurdes Domingez Lino i Nuriju Ljagosteru Vives.

TIPSAREVIĆ – BOLELI

0:2 (5:7, 3:6)

58 poeni 73

47% prvi servis 62%

8 asovi 4

3 duple greške 0

0/4 brejk šanse 2/7

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari