Filip Krajinović i domaći igrač Leonardo Majer započeće danas (16.00) duel Argentine i Srbije u četvrtfinalu Dejvis kupa koji se igra u Buenos Ajresu, odlučeno je juče žrebom. “Gaučosi” su za podlogu izabrali šljaku koja nije uobičajena za drugu polovinu jula, a osim podrške domaće publike računaće i na bolje aklimatizovanje na veoma hladne uslove u sajamskoj dvorani koja je za ovu priliku pretvorena u teniski teren.

Ipak, naši momci nijednog trenutka nisu doveli u pitanje optimizam, najavivši da će se što bolje spremiti za zimu u tom delu sveta. Ako je verovati izjavama naših igrača, na ruku im je išao i žreb koji je odredio da se prvo sastanu najbolji igrač domaćina i naša “druga tabla”, a da onda na teren izađu Viktor Troicki i Federiko Delbonis.

– Nadao sam se da ću prvi igrati. Sjajna je atmosfera u timu. Dobro smo se spremili, dobro smo trenirali, to je najbitnije. Nadamo se najboljem. Verujemo u pobedu – kratko je prokomentarisao Žreb Filip Krajinović.

Da od prvog boda svi mnogo očekuju, odnosno da veruju u Krajinovićeve mogućnosti, naglasio je i naš najbolje rangirani teniser u Buenos Ajresu koji je u odličnoj formi i probio se u Top 20 nakon jednogodišnje suspenzije.

– Spremi ulazimo u meč. Filip igra neverovatno i u njega se najviše uzdamo. Odgovara mi što igram drugi meč. Mogu duže da spavam, žao mi je Filipa što će morati ranije da ustaje, ali takav je posao – kroz šalu je kazao Troicki, dok je selektor Bogdan Obradović bio taj koji je uneo ozbiljnost pred prvi meč.

– Fića izlazi prvi na teren, on je to i priželjkivao, dok Viktor igra posle. Poštujemo argentinski tim, to su dobri igrači, ali mi imamo visoku zonu samopouzdanja. Ipak je ovo tim kome će sledeća godina da bude deseta u Svetskoj grupi. Imamo ogromno iskustvo i eneregiju jer nam je cilj da i ove sezone osvojimo Dejvis kup. Ovo je samo jedan od zadataka koji moramo da ispunimo na tom putu – zaključio je Obradović i dodao da im Novak Đoković daje snagu svojim vrhunskim rezultatima, ali i veliku podršku iako nije u Argentini jer se čuju svaki dan.

Prema propozicijama takmičenja, nakon dva singla u petak, u subotu je na programu meč dublova od 17 časova a sastaju se, barem prema prijavama na žrebu, Dušan Lajović i Nenad Zimonjić sa jedne i Karlos Berlok i Dijego Švarcman sa druge strane. U nedelju se najpre sastaju dvojica najboljih igrača reprezentacija Troicki i Majer (16.00), a potom i Krajinović i Delbonis.

Raspored mečeva

  • petak
  • L. Majer – F. Krajinović 16.00
  • F. Delbonis – V. Troicki sledi
  • subota
  • K. Berlok/ D. Švarcman – D. Lajović/ N. Zimonjić 17.00
  • nedelja
  • L. Majer – V. Troicki 16.00
  • F. Delbonis – F. Krajinović sledi

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari