Kralj Petar na zrenjaninskom trgu

Od rušenja do obnove spomenika srpskom kralju

Ostavite komentar


  1. Sviki dan, „Brže Jače Bolje“, srpska nacija napreduje u prošlost!

  2. Zaboravili ste da kazete da je i spomenik Erneu Kisu, generalu i pesniku jermenskog porekla na slican nacin unisten od strane Srba, kao sto je kasnije unisten i spomenik kralju Petru, ali da niko ne pominje da se i taj spomenik mozda najcuvenijem zrenjanincu obnovi.

  3. Zrenjaninci veličaju Francuskog legionara koji je zbog desetak prekodrinskih terorista žrtvovao 1.300.000 Srbijanskih omladinaca,trećinu reproduktivno sposobne populacije.Zene su se udavale za trinaestogodišnjak,skloniti spomenik francuskog legionara odmah.

  4. Nije mi jasno da na centralnom trgu grada koji nosi ime revolucionara Žarka Zrenjanina bude spomenik kralju Petru??? a da istovremeno spomenik tom revolucionaru koji je dosta godina posle rata stajao u cebntru bude sklonjen u „zapećak“. Ako svako vreme ima svoje junake onda je valjda red da u sadašnje vreme u centru grada stoji spomenik čoveka po kome taj grad nosi ime.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.