Fudbaleri Crvene zvezde započeće danas pripreme za predstojeću sezonu. Trener Robert Prosinečki okupiće igrače u 10.00 na pomoćnom terenu Marakane, a već u sredu ekipa će se preseliti na Zlatibor. Odlazak u Austriju planiran je za 1. jul. Crveno-beli će sedam dana biti u okolini Beča, a do 18. jula će boraviti u staroj bazi Bad Tacmansdorf.


Od novajlija na današnjem spisku hrvatskog stručnjaka biće samo Vinisijus Pašeko, koji je stigao iz Flamenga. Pašeko igra na poziciji ofanzivnog veziste, a poslednjih nekoliko sezona proveo je na pozajmicama u Belenensesu, Figuerenseu i Gremiju. Sportski direktor Ivan Adžić nije pronašao klasičnog napadača u Brazilu, tako da je to mesto još uvek otvoreno. Dobra vest za Prosinečkog jeste i ta da je CSKA odobrio dodatnu dvanaestomesečnu pozajmicu Urošu Ćosiću, koji će tako ostati u centralnoj defanzivnoj liniji. Na spisku igrača koji će se danas staviti na raspolaganje Prosinečkom naći će se i šesnaestogodišnji, izuzetno talentovani Filip Janković.

Crveno-bele su napustili Ognjen Koroman (Krila Sovjetov) i Saša Stamenković (Nefči). Ukoliko stigne zadovoljavajuća ponuda dozvolu za odlazak imaju Pavle Ninkov, Li Adi, Aval Isah, Savio, Kadu, Andija Kaluđerović, Slavko Perović, Aleksandar Jevtić. Za napadački trio ima interesovanja, ali još nije izvesno da li će Kaluđerović prihvatiti neku od ponuda iz Francuske i Turske, kao ni to da li će Perović nastaviti karijeru u AEK-u, a Jevtić u Levskom.

Turci na Marakani

Privatna zdravstvena grupa „Acibadem“ iz Turske novi je prijatelj i sponzor Crvene zvezde. Ugovor koji su potpisali Jalcin Nak, zamenik generalnog menadžera „Acibadema“, i Đorđe Stefanović, generalni sekretar FK Crvena zvezda, važeći je više godina i podrazumeva medicinsku negu za trenere, igrače i sve zaposlene u klubu iz Ljutice Bogdana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari