Na redovnoj, 49. sednici Gradskog veća Požarevca razmatrane su 23 tačke dnevnog reda. Veće je dalo saglasnost na zaključenje Kolektivnog ugovora kod poslodavca JKP „Parking servis Požarevac“ kojim su definisane i zarade zaposlenih. Prihvaćen je i rebalans budžeta ovog preduzeća na osnovu povećanja prihoda u tekućoj godini.

Javnom preduzeću „Direkcija za izgradnju grada Požarevca“ data je saglasnost za prolazak instalacija fekalne kanalizacije od 110 metara u ulici Milana Jovanovića kao i za prolazak instalacija kišne kanalizacije od 120 metara u ulici Boška Vrebalova.

Javnom komunalnom preduzeću „Komunalne službe Požarevac“ odobrena je prenamena budžetskih sredstava za uređenje gradskih grobalja u Kostolcu i Požarevcu u iznosu od 600.000 dinara. Članovi Veća su doneli odluku o dodeljivanju kredita iz Agrarnog fonda za razvoj poljoprivrede grada Požarevca, na osnovu rezultata javnog konkursa, u ukupnom iznosu od 8.810.000 dinara.

Odlučeno je da se raspiše javni konkurs za korišćenje sredstava budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine grada Požarevca, po usvojenom Programu za 2010. godinu, za finansiranje edukacije i informisanja građana na osnovu Lokalnog plana upravljanja komunalnim otpadom. Informisanju građana je namenjeno tri miliona, a edukaciji milion dinara. Doneto je Rešenje o obrazovanju Komisije za izradu Projekta za zapošljavanje lica sa posebnim potrebama i samozapošljavanje na teritoriji grada Požarevca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari