Kreni-Promeni: "Najveći problemi Nišlija su nezaposlenost, zagađenost, gradski prevoz..." 1 Foto: Pokret "Kreni-Promeni"

Aktivisti Niškog tima Pokreta „Kreni-Promeni“ organizovali su danas u Nišu akciju „Šta žulja Niš“ u okviru koje su od građana Niša prikupljali njihove predloge za promene u gradu na Nišavi.

Zagađen vazduh, nedovoljno zelenila, loša povezanost linija gradskog prevoza, ali i male šanse za napredak mladih zbog čega oni odlaze, problemi su na koje su se Nišlije žalile aktivistima “Kreni promeni” koji su nakon prikupljanja, spisak problema i zahteva odneli u Gradsku kuću, navedeno je u saopštenju Pokreta.

„Veliko je interesovanje građana, i onih koji su se izjasnili putem onlajn ankete i ljudi koji su došli na Trg. To znači da oni imaju probleme, žele nekom to da kažu, ali nažalost se vlast distancirala od njih i nemaju kome da se obrate. Građani se najčešće žale na lošu povezanost gradskog prevoza, nedostatak linija, zagađenje vazduha sa kojim se suočavamo svake godine. Mladima naročito smeta što su nedovoljno uključeni u sistem, teško dolaze do zaposlenja, ali i nejednakost na svakom koraku – kaže Stefan Đurić iz Niškog tima – „Pokreta Kreni promeni“.

On dodaje da su prikupljajući predloge i sugestije Nišlija o problemima sa kojima se svakodnevno suočavaju u gradu i koje treba rešavati, čuli da građani nemaju kome da se požale na ono što ih muči pa se nadaju da su akcijom koju su danas imali na Trgu Kralja Milana, napravili korak ka demokratskom društvu.

Đurić ističe da su nakon današnje akcije, spisak problema koje “žuljaju” Nišlije ostavili ispred Gradske kuće, a pismo gradonočelnici sa zahtevima ostavili su portiru jer nikog drugog nije u Gradskoj kući nije bilo.

Tim „Kreni-Promeni“ će sa ekspertima formulisati rešenja za probleme građana na lokalnom nivou a onda zajedno sa građanima raditi na njihovom sprovođenju u lokalnim sredinama. Zajedno sa ljudima stvorićemo promene i napraviti gradove kakve zaslužujemo. Svakom u svom gradu. Mi želimo Niš kakav Nišlije zaslužuju“ – saopšteno je iz „Kreni-Promeni“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari