Kreni-Promeni pozvao Beograđane ispred RTS-a na premijeru spota "Rio Tinto, marš sa Drine" 1foto Miroslav Dragojevicć Danas

Pokret Kreni-Promeni pozvao je Beograđane da sutra, 13. aprila, prisustvuju premijeri spota „Rio Tinto, marš sa Drine“ koji će biti emitovan ispred RTS-a.

Spot je, kako su iz ovog pokreta naveli u saopštenju, realizovan i finansiran donacijama građana preko platforme Kreni-Promeni.

„Dođite i da zajedno odbranimo veliku narodnu pobedu kada je stopirano kopanje litijuma u Jadru“, istakli su u pozivu iz pokreta Kreni – Pormeni.

Dodali su da je medijski monitoring koji su uradili pokazao da mediji u Srbiji objavljuju lobističke vesti za iskopavanje litijuma.

„Za poslednjih mesec dana imali smo preko 1.000 vesti dominantno lobističkih. Nejasno je kako Rio Tinto plaća ovo lobiranje? Jasno je da se time krši Zakon o javnom informisanju. Vlast i Rio Tinto žele da izvrše medijsku lobotomiju. Ali mi ćemo voditi kontra kampanju. Kampanju za očuvanje Srbije. Do pobede!“, zaključili su iz Kreni – Promeni u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari