KRIK: Tužilaštvo još nije reagovalo na iskaz Bobana Bogdanovića o ubistvu Olivera Ivanovića 1Boban Bogdanović Foto: KRIK/Screenshot

Tužilaštvo za organizovani kriminal još nije reagaovalo na iskaz koji je Boban Bogdanović dao prošlog utorka u policiji u vezi s ubistvom srpskog političara sa Kosova Olivera Ivanovića, piše KRIK.

Bogdanović je u iskazu, ali i u intervjuu koji je pre toga dao za KRIK, ispričao da mu je prijatelj Aleksandar Gligorijević zvani Puke poverio da je ubistvo naručio kontroverzni biznismen s Kosova Zvonko Veselinović, a da je Veljko Belivuk obezbedio ubicu.

Bogdanović je za KRIK rekao da mu je Gligorijević, koga je sredinom 2020. navodno ubila Belivukova grupa, ispričao da je u Ivanovića pucao Ljubomir Lainović, po nalogu biznismena Zvonka Veselinovića, a da je ubistvo organizovao Veselinovićev kum Milan Radoičić. Novac je ubici, kako je rekao, poslao Belivuk.

Bogdanović je za KRIK rekao da su mu policajci, nakon što je ove tvrdnje ponovio na saslušanju, kazali da će njegov iskaz proslediti Tužilaštvu za organizovani kriminal koje je zaduženo za slučaj Ivanovićevog ubistva.

Iako je Bogdanovićev intervju zainteresovao javnost i izazvao reakcije, kako porodice Olivera Ivanovića, tako i predstavnika vlasti i tabloida, tužilaštvo se do danas o njemu nije oglasilo.

Iz tužilaštva nisu odgovorili ni na jedno pitanje KRIK-a o tome da li će ispitivati Bogdanovićeve tvrdnje.

U saopštenju policije od prošlog utorka ističe se da „Bogdanović nije izneo nijednu novu činjenicu“ i da za svoje tvrdnje nije ponudio dokaze.

Bogdanovića je pokušao da diskredituje i ministar Vulin koji ga je više puta tokom konferencije za novinare oslovio pogrdnim nadimkom Pacov i ocenio da prepričava svoje razgovore „sa pokojnicima o pokojnicima“ te da se njegove tvrdnje ne mogu proveriti, navodi KRIK.

Vulin je Bogdanovića optužio da laže, ali je u isto vreme najavio i krivičnu prijavu protiv njega zbog neprijavljivanja krivičnog dela. Ministar je napao i KRIK rekavši da novinari ove redakcije kriminalizuju Srbiju.

S druge strane, članovi porodice ubijenog Ivanovića pozvali su tužilaštvo da ispita Bogdanovićeve tvrdnje. Ivanovićeva supruga Milena Popović je istakla da se jedno ime koje je Bogdanović naveo podudara s njenim saznanjima, a to je Milan Radoičić i pozvala tužilaštvo da „ne žmuri“ na Bogdanovićev iskaz.

„Dosta ste bili u ulozi fikusa i nemo posmatrali šta se u kriminogenim krugovima oko vas dešava. Da li ste vi sprega kriminala i uticajnih pojedinaca ili ste institucija koja se bori da očisti državu od kriminala? Pokažite konačno šta ste, da i mi znamo“, kazala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari