Kriminalno da Beogradski sajam nema higijenske uslove

Miro Urošević, inženjer za projektovanje bolnica, kritikuje odluke o lečenju pacijenata sa virusom korona

Ostavite komentar


  1. Kakvi su uslovi u našim bolnicama i u redovnim prilikama verovatno znaju svi, ali najviše oni koji su se tamo lečili poslednjih godina. Ja sam, na žalost, bila u više državnih bolnica u Beogradu i mogu samo da potvrdim koliko se i ono malo novca koji bolnice dobijaju za renoviranje (iz donacija ili budžeta) nesvrsishodno koriste. Umesto da olakšaju boravak pacijenata, ta ulaganja su besmislena i rasipnička. Ni u jednoj bolinici ne postoje toaleti namenjeni bolesnim ljudima: izdignute WC šolje na koje bolesni, teško pokretni ili na drugi način hendikepirani mogu lakše da sednu ili da ustanu, nema držača za koje bi se pridržali da lakše sedni ili ustanu, nema prilagođenih tuš kabina u kojima bi se bolesnici mogli sami da operu ili istuširaju, a često uopšte i nema kupatila na čitavom sprati, ugrađene komande na zidu iznad kreveta pomoću kojih bolesnik može da pozove sestru ili da upali svetlo uglavnom ne rade i zbog svog položaja nisu dostupni ležećim pacijentima itd.itd. Ne znam ko projektuje i ko odobrava adaptacije u bolnicama, ali je očigledno da se to radi nestručno, stihijski i verovatno koruptivno. Zato me i ne čudi što je sada u vreme epidemije stanje haotično i alarmantno i što opet najviše ispaštaju nedužni pacijenti. A sigurna sam da ne mora da sve bude baš tako.

  2. Gde si bio stručnjeće da ranije upozoriš odgovorne u vremenu kada su bili tvoji na vlasti. Lako je sada pričati i kritikovati. Svi vi koji ste otišli u inostranstvo, a imali ste posao u Srbiji ( radili ste), najmanje što možete učiniti za svoj narod, koji. Vas je školovao, je da sada CUTITE.

    1. Naš jedini stručnjak iz ove oblasti gosp Miro je uvek bio tu i njegova stručnost ne zavisi od bilo koje partije. On može i treba da se javi da savetuje uvek, ali je bio sklanjan, a na njegovo mesto su dovođeni nestručni. I ne samo da je bio sklanjan nego i ućutkivan, baš kao što ti učini (velikim slovima) u komentaru. Da nije možda to cela istina?

    2. ko moze da se izbori sa takvim salabajzerima kao ti kojih ima u svim strukturama – to je borba sa vetrenjacama. I zato svako ko je iole pametniji i ko nesto zna bezi u inostranstvo gde ce da ga cene, slusaju a ti botuj za sendvic i nastavi da pametujes ispred prodavnice sa pivom, I tvoja deca ce verovatno da beze, pa unuke neces nikad ni videti

  3. Tako jadno izgleda sve kod jednog naroda koga vekovima vode srpske budaletine. Jedino za vreme Miloša Obrenovića koji se služio batinama kao sa Marvom, i za vreme, likom i umom isti Kodža Miloš, pa se i i On služio malo više od batina, a Hrvat po ocu, Slovenac po Majci – Josp Broz – kada su Srbi poverovali da su svi Srbi u „njihovoj“ Jugi.
    U isto vreme dok završava poces propadanja teče proces stvaranja nove vrednosti. U kom procesu stvaranja učestvuje i sadržina moje knjige „Jevanđelje po istini“, zbog čega sam se vratio da je napišem i objavim u Beogradu.

  4. Beogradski sajam je opremljen najsavremenijom opremom kako bi zaraženi građani imali apsolutnu negu kakva im je neophodna u borbi protiv koronavirusa.

    1. Poštovana g-đo Tankosić, zadnji sajam koga sam poslovno posetio na Beogradskom sajmu bio je 42. Međunarodni sajam turizma; 20-23. februar 2020. Imajući u vidu da sam na tom sajmu u toku dva (2) dana proveo dosta vremena, kako bi se reklo »od jutra, do sutra« ne mogu da se složim sa Vašim mišljenjem da je, citiram »Beogradski sajam opremljen najsavremenijom opremom kako bi zaraženi građani imali apsolutnu negu kakva im je neophodna u borbi protiv koronavirusa.«. To pogotovo imajući u vidu, da sam skoro 10 godina radio kao predstavnik jednog sajma u regionu i da mi je dobro poznata, kako sajamska oprema koja je postavljena, tako i sanitarije na Beogradskom sajmu. O kvalitetu opreme koji je dala i postavila Vojska Srbije je teško govoriti, jer je ona predviđena za slučaj elementarne nepogode; zemljotres, poplave, veliki požari, itd., zato se za tu opremu ne može reći da je najsavremenija.

      1. Gospodine Gagi, otkud ti znas za sta je msmenjena oprema Vojske Srbije. Trenutno Sajam odgovara privedenoj nsmeri. I verujte da bi svako ko je trenutno na klinikama i bori se sa zivot radi bio na Sajmu kao laksi bolesnik.

    2. ‘Lebati, pametnice… Jesi li ti izvrsila opservaciju i uvid u to najsavremenije opremljen sajam za prihvat (citaj: lisavanje slobode), sumnjivih ili inficiranih osoba? Ako si „ti“, onda stvarno nemam razloga da poverujem tvojoj strucnoj proceni i bravuroznom zakljucku.

    3. Ako stvarno tako misliš, onda mi preostaje samo da ti od sveg srca poželim da u što skorije vreme budeš u prilici da iskoristiš tu „najsavremeniju opremu“ i uživaš u blagodetima te „najsavremenije nege“ na Sajmu.

  5. Gospodine Urosevicu, da bi vas neko prosecno pametan razumeo i podrzao vse stavove, neophodno je da predlozite konkretno kako da se u ovom trenutku novaj problem sa izolacijom obolelih resi. Sve ostalo je prodavanje magle.

  6. Zeleo bih da znam gospodine Urosevicu, ako se ne dogodi scenario koji nam predvidjate – hocete li imati potreban minimum ljudskosti i moralne snage da se na istom ovom mestu i javno izvinite gardjanima Srbije .

  7. Savremena oprema , vojnicki
    kreveti i raspale metalne kasete
    za garderobu iz perioda kad sam
    sluzio JNA

  8. Čovek rekao istinu,političari ugušili struku!Otpor,otklon prema vlasti koja guši naša prava,troši resurse ove zemlje.Stranački botovi postoji nada i za vas,osvestite se mislite svojom glavom!

  9. Izjave i ocene ovog „stručnjaka“ poput one da VMA treba zatvoriti je o njegovoj stručnosti rekao sve pa i mnogo više. Svima koji imaju tolike primedbe na uslove koji su na sajmu preporučujem da pogčedaj kakvi su uslovi u Madridu, Bergamu, Milanu, Breši, Njujorku (šatori u Central parku i ispred bolnica) … Baš bih voleo da nam je napisao svetao primer bolnica u Nemačkoj koje su izgrađene po njegovom dizajnu? Ima li i jedna jedina?

  10. Pa ovaj čovek nam „otvara“ oči.
    Pa mi treba da zatvorimo sve zdravstvene ustanovo, proizilazi iz njegovih rezona.
    Pa to je čudo nevidjeno, kako se toga nismo dosetili. Da se ovaj gospodin ne pojavi mi bi ostali da živimo u teškoj zabludi.

    E Srbijo, Srbijo.
    Nije lako nositi ovakav i ovoliki teret.

  11. Mnogo se pita stručnjak ako ne zna zašto bolnice sa centralnom ventilacijom ne odgovaraju za epidemije izazvane kapljičnim virusom.
    Baš se ,mogo pita.

  12. Kome je glava na panju, šalju ga u Infektivnu. „Mišović“ je za SNS ekipu. Sajam je za nas ostale. Nekom kupus, nekom meso. Uvek bilo i biće.

    1. Mudrujte Vi koliko hoćete .
      Posle ovoga niko neće moći uzimati zdravstvene radnike zdravo za gotovo i plaćati ih kao da su socijalni slučaji .

  13. Nekada su komunisti od stručnjaka tražili da postanu članovi partije, a sada od članovi partije postaju stručnjaci(reče davno jedan čovek).

  14. „U navodno najmodernijoj, najnovijoj bolnici u Nišu ni dan danas nemaju sapun ni mogućnost da se peru ruke.“
    Da li ovo moze da se pojasni?

  15. Uroševiću, uglavnom se slažem sa napisani, ali malo bolje proverite informacije o ventilaciji na VMA. Ta ventilacija savršeno funkcioniše, ali je problem u tome što je distribucija vazduha centralizovana i nije moguće odvojiti sobe u kojima bi ležali zaraženi od korona virusa od drugih. To je suština. A što se tiče kritike na račun pajaca potpuno se slažem

Ostavite komentar


Društvo

Treći dan potrage za nestalom devojčicom: Bager u dvorištu porodične kuće, prisutni i vatrogasci spasioci 10

Treći dan potrage za nestalom devojčicom: Bager u dvorištu porodične kuće, prisutni i vatrogasci spasioci

Devojčica Danka Ilić nestala je u utorak u borskom naselju Banjsko Polje, a potraga za njom ušla je u treći dan. MUP nastavlja intenzivan operativan rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom deteta. Kako nam je potvrđeno iz policije, u dvorištu porodične kuće je bager koji čisti teren, a na snimcima medija vidi se da su oko 12.50 ka dvorištu išli i vatrogasci spasioci.

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.