Kritična masa okuplja bicikliste koji će vožnjom ukazati na neizgrađenu stazu na Mostu slobode 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/DS)

Kritična masa, Novosadske biciklističke inicijative, počinje danas od 17 časova, a start je u Limanskom parku. Biciklistička ruta, posle okupljanja u parku, prolazi Bulevarom despota Stefana, Fruškogorskom ulicom i Bulevarom cara Lazara.

Kritična masa će vožnju nakon toga nastaviti Kejom žrtava racije, ulicama Maksima Gorkog, Braće Ribnikar i Futoškom, bulevarima Evrope i Cara Lazara i Oslobođenja te nazad do Limanskog parka.

NSBI ovu vožnju posvećuje dugogodišnjoj inicijativu da se duž Mosta slobode projektuju biciklističke staze koje će spojiti sremsku i bačku stranu.

„Novosađani sa južnobačke strane bivaju odsečeni za mnoge zelene površine poput Kameničkog parka koji predstavlja beg iz gradske buke i gužve, bogate sremske predele i zanimljive lokacije usled nemogućnosti da se na biciklu prevezu preko Mosta slobode kako je jedini slobodan prostor prolazak pešačkim delom. Ujedno, sremska strana biva uskraćena za brži i bezbedniji prelazak na bačku stranu na kojoj se nalazi centar grada i svi značajni objekti“, navodi se u najavi za predstojeću Kritičnu masu, čiji je naziv „Most koji nas (ne) spaja“.

Biciklisti će odatle voziti na Kej žrtava racije, kroz Maksima Gorkog na Braće Ribnikar, a potom Futoškom ulicom do Bulevara Evrope i duž ovog bulevara na Bulevar cara Lazara.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari