Krivična prijava protiv Subotičanina kojem je pobegao piton iz stana i završio na fudbalskom terenu 1Foto: Pixabay/ Soundfrau

Subotička policija podneće krivičnu prijavu protiv četrdesetdvogodišnjeg Subotičanina zbog ubijanja i zlostavljanja životinja. Sumnja se da je on, zbog neadekvatne brige, dopustio da mu iz stana pobegne piton koji je u maju pronađen u blizini jednog fudbalskog terena u Subotici.

Piton je zbrinut u Zoološkom vrtu na Paliću.

Protiv osumnjičenog biće podneta krivična prijava, u redovnom postupku, Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici.

Podsetimo, Subotičanin Nenad Vučković, zapazio je pitona na tribinama stadiona „Sever“ i to tokom treninga njegovog šestogodišnjeg unuka.

– Na terenu je u tom momentu bilo oko stotinu dece. U jednom momentu čujem kako neki čovek priča da je video zmiju, okrenem se i ugledam je kako izlazi iz žbunja i prilazi mi. Odmah sam prepoznao da je u pitanju piton, ali mi nije bilo jasno kako se našao tu. Zmija se priblžila terenu i shvatio sam da moram nešto da preduzmem. Uhvatio sam je za rep, a ona se sklupčala i podigla glavu. Nekakva kolica iz supermarketa su bila pored mene, i ja sam ih okrenuo i poklopio zmiju, ali ona je ubrzo počela da izlazi. Uspeo sam da je uhvatim za glavu i tad je bila moja – rekao je Vučković za Subotica.com.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari