Kriza na Institutu za filozofiju i društvenu teoriju traje više od 15 meseci

Zaposleni protiv kontrole vlasti

Ostavite komentar


  1. Sve liči na ono što je neko već nazvao disciplinovanje naučnih radnika. Izgleda kao da svaka pora života mora biti podvrgnuta partijskim kriterijumima i disciplini. Predlažem da neko ko ima vremena (i energije za takve stvari) napravi analizu naučne kompetentnosti članova upravnih odbora drugih naučnih instituta društvenih nauka. Što se tiče postojećih propisa, oni su široko definisali ključna pitanja i ostavili suviše prostora za različita tumačenja zbog čega pozivanje na propise teško može da obeća delotvornu akciju.

  2. Zaposleni u institutu ne treba samo da filozofiraju i teoretisu , treba i nesto konkretno od toga da daju, sta su dali konkretno da Srbija i njeni gradjani imaju koristi od njih . Koliko su knjiga izdali po pitanju bolje Srbije i njenih gradjana sa kojima bi zainteresovali vecinu , koliko su predavanja odrzali i da li su ta predavanaj bila tek da se bi se odrzala ili su bila da interesantna za gradjane ali ne u onom pogresnom smislu . Kada bi se
    gradjani pitali gde im ide novac gledali bi da placaju samo one institucije od kojih oni sami zajedno sa Drzavom imaju koristi, ako korsiti nema onda svako moze sam da se bavi temama sa kojima su se bavili na Institutu mozda se neko i zainteresuje . Ne radi se o trzistu i da se sve placa ali ako nesto postoji a da od toga nema ama bas nikakve koristi da korist imaju samo zaposleni primajuci platu a gde su tu ostali gradjani i drzava Srbija sta oni dobijaju , njihov je to novac sa kojima se placaju zaposleni . Imaju ih sve drzave , pa sta , mozda njihovi zaposleni rade na drugaciji nacin a mozda njihovu vlast ne zanima sta se radi ili ne radi u istima U svakom slucaju i od filozofije se i te ako moze imati koristi ako se stalno i stalno poucno filozofira, pogotovu ako pametno filozofiranje dodje u usi vecine gradjana u vidu njihovog oplemenjavanja, prevazilazenja boli usled tranzicija i drugih drustvenih nepravilnosti, predlaganja vlastima da se sve to izbegne , u svakom slucaju gradjani moraju da imaju koristi pa i od Instituta sa filozofiju …..

  3. Jjako je smešno što državni sekretar se poziva na autonomiju instituta, autonomija ne važi kada treba zapošljvati one kosu doktoriralili na privitnim fakultetima na državne fakultete i institute npr. državni Ekonomski, Institut ekonomskih nauka itd.

Ostavite komentar


Društvo

Šta policija radi kad nestane dete - izazovi i procedure 10

Šta policija radi kad nestane dete – izazovi i procedure

Asistent na Kriminalističko-policijskom univerzitetu Marija Tasić rekla je za RTS da je procedura kada neko nestane jasna i da je veoma bitno kada i ko je prijavio nestanak i koliko se razlikuju vremena od kada je primećen nestanak i kada je on prijavljen. Poziv građanima da učestvuju u pronalaženju dvogodišnje devojčice Danke Ilić jeste poziv da daju sve raspoložive informacije, ali ne da samostalno vode istragu, kaže Tasićeva.

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.