Kruševljani zabrinuti zbog smrada hemikalija iz fabrike

Ostavite komentar


  1. Pa da li je moguće da verujete svojim očima i nosu, a ne verujete predsedniku koji je onomad na rts izjavio da je zagađenje vazduha direktna posledica boljeg života, jer sad svi voze automobile i da smo dovoljno bogati pa treba izbaciti euro3 motore?

    1. Cudan smo mi narod ! Krusevljani koji imaju daleko vise razloga da budu zabrinuti zbog svakodnevnog smrada koga udisu i koji im ispunjava i truje i onako napacene duse cinjenicom da im je zivote u svakom pogledu privatizovala jedna do bola manipulantska klika ,svojim upornim cutanjem blagosiljaju sopstvene dzelate,trazeci spas u njihovim bogomoljama !

  2. I sada Zupa sa 20.000 t ksantata godisnje nije smrdela a Bin Komerc sa jadnih 150 t (3-4.000 t godisnje nije nikako „duplirano“) smrdi. Znaci vlasnik fabrike, pa ko god to bio, ignorise preciscavanje tj. filtriranje jer to kosta! A nas predsednik se naravno i u to razume pa ispaljuje brza resenja za sve!

  3. Radi se o vrlo opasnim hemikalijama, odnosno otrovima. U proizvodnji ksantata koristi se ugljen disulfid i to je ono što se oseća u vazduhu. Izjaviti da se radi o bezazlenim supstancama krajnje je neodgovorno. Ukucajte samo na wikipediji Xanthate ili Carbon Disulfide i videćete koliko su opasne ove hemikalije inače zabranjene u mnogim zemljama. Postrojenje na kome ova firma radi su stara oprema Hemijske industrije Župa koja je stajala sa radom 20, 30 i više godina,… nedavni požar je samo upozorio na ovo kao i moguću katastrofu koja se lako može dogoditi,…

Ostavite komentar


Društvo

Žigmanov: Srbija posvećane zaštiti i unapređenju ljudskih prava i borbi protiv diskriminacije 10

Žigmanov: Srbija posvećane zaštiti i unapređenju ljudskih prava i borbi protiv diskriminacije

Srbija, kao članica gotovo svih najvažnijih međunarodnih i regionalnih ugovora o ljudskim pravima, posvećena je zaštiti i unapređenju ljudskih prava i borbi protiv diskriminacije, poručio je danas u Hagu ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov, i najavio "prvo istraživanje o kvalitetu života LGBT osoba sa akcentom na njihovo mentalno zdravlje".

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.