Gde za 1. maj: Šapčani zainteresovani za inostrane destinacije 1TA NIka Travel Šabac Foto: K.V. /Danas

U šabačkim turističkim agencijma kažu da postoji interesovanje građana za inostrane aranžmane, ali da ima i onih koji će prvomaske praznike, radije provesti u okviru granica naše zemlje.

„Ove godine primetna je raznolika zainteresovanost. Dosta građana se odlučilo za izlete po Srbiji, što je verovatno posledica korone, ali ima i onih koji će za prvomajske praznike otputovati u Italiju, Mađarsku, Makedoniju i Tursku“, kaže za Danas Dušan Radojčin, iz agencije „Nika Travel“.

„Što se tiče Srbije, to su uglavnom jednodnevni izleti koji koštaju od 2.000 do 4.500 dinara, zavisi od aranžmana, da li su u pitanju samo obilasci ili recimo krstarenje jezerom Perućac, koje je jedno od najskupljih varijanti. S tim da je uključena i karta za krstarenje, za koju treba platiti 2.500 dinara“, objašnjava Radojčin.

Gde za 1. maj: Šapčani zainteresovani za inostrane destinacije 2
Foto: K.V. /Danas

Šapčani koji će praznike provesti u Makedoniji, za tri noćenja u Ohridu, moraće da izdvoje od 125 do 130 evra.

„Jednodenvni izlet za Budimpeštu je 3.000 dinara. Aranžmani koji uključuju dva noćenja su od 45 do 80 evra. Istanbul je oko 130 evra, sa tri noćenja, a na visinu cene utiče da li je reč o hotelu sa tri ili četiri zvezdice. U sve arnžmane uključen je autobuski prevoz“, kaže naš sagovornik.

Ističe da je u poslednje vreme primetna veća zainteresovanost građana za Istanbul, kao turističku destinaciju.

„Građani su izgleda shvatili da u Turskoj dobijaju više za novac koji daju. Jeste da se dalje putuje, ali primera radi, ako uporedite da je razlika u ceni za tri noćenja na Ohridu sa prevozom i tri noćenja u Istanbulu sa prevozom, u samo pet evra, jasno je da Istanbul dosta više pruža“, smatra Radojčin.

Na interesovanje građana za inostrane aranžmane, verovatno je uticalo i ublažavanje epidemioloških mera, pa su tako Makedonija, Slovenija, Bosna i Hercegovna i Mađarska ukinule sve mere, dok je za ulazak u Tursku potreban zeleni sertifikat ili antigenski test.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari