Kulturni centar Zrenjanina spremio programe za Dane piva 1Foto: danipiva.rs

Kulturni centar Zrenjanina i ove godine u toku gradske manifestacije „Dani piva“ organizuje zabavne, edukativne i umetničke sadržaje namenjene deci, ljubiteljima predstava, poetskih večeri i rokenrol muzike.

Programi se održavaju na tri lokacije, u Gradskoj i Plankovoj bašti i Amfiteatru Kulturnog centra.

U Gradskoj bašti biće izvedene dve predstave i organizovano jedno poetsko veče.

U četvrtak, 11. avgusta  na programu je monodrama „Hapšenje sa predumišljajem“.

Scenario za ovu predstavu je uradio Cvetin Aničić, režiju potpisuje Petar Mitić a glavni lik policijaca iz monodrame igra Bojan Miloradović iz jagodinskog „Velikog teatra“.

Publiku očekuje još jedna komedija 13. avgusta, urađena u formi monodrame pod nazivom „Ubiću se, majke mi“ koja govori o ženi koja se nalazi na životnoj prekretnici i koju sa svim komičnim elementima glumački interpretira Jovana Petronjević u režiji Katarine Mitrović Janković.

Kulturni centar Zrenjanina spremio programe za Dane piva 2
Foto: KCZR

Poetsko veče „Hod po strunama“ sa glumcima Aleksandrom Lazićem i Jelicom Kovačević i muzičarem Ninoslavom Ademovićem na programu je 14. avgusta.

Svake od navedenih večeri program počinje u 21 sat. Ulaz je besplatan. Program organizuje Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa agencijom „Moj trag“.

„Zabavilište u Parkiću Plankiću“ je naziv dečjeg programa koji će se realizovati od četvrtka, 11. do nedelje, 14. avgusta. Raznovrsni sadržaji namenjeni najmlađima obuhvataće niz svakodnevnih kreativnih i edukativnih radionica kao i zabavnih programa namenjenih njihovom uzrastu.

Svi programi su besplatni ali imajući u vidu da je „Zabavilište“ i humanitarnog karaktera, simbolične ulaznice na radionice su plastični čepovi (doniraće se udruženju “Čep za hendikep“) i dečije stare stvari, igračke, knjige (doniraće se “Crvenom krstu“).

Napravljene stvari na radionicama, ukoliko deca žele da ponesu kući, otkupljuju i po svojoj želji doniraju udruženjima “Zelene šape“ i “Nurdor“.

U subotu, 13. avgusta u Amfitetru Kulturnog centra organizujemo Festival alternitivnog zvuka „Zrenjanin zove“.

Ove godine na jednodnevnom festivalu nastupaju sledeći bendovi: Restore, Madresi , Neke face i Vizelj.

Festival se održava u Amfiteatru Kulturnog centra. Nastupi počinju u 22 sata. Ulaz je besplatan.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari