Na aukcijskoj prodaji u Agenciji za privatizaciju u Beogradu u prošli petak prodato je 70 odsto kapitala Irisa, jednog od poslednjih još uvek društvenih preduzeća sa područja prijepoljske opštine.

Ovo preduzeće, prema saopštenju Agencije za privatizaciju prodato je po početnoj ceni od 22.245.000 dinara Rajku Markoviću iz Beograda, mada se u Prijepolju priča da iza ove kupovine stoji Goran Tomašević, vlasnik TV stanice Enigma koji je ranije kupio pogon IKL u Prijepolju i lokalno saobraćajno preduzeće „Polimljetrans“.

U Irisu, u kojem je tokom uspešnog perioda poslovanja i značajne proizvodnje, delom i vojne, konfekcije, za vreme postojanja bivše Jugoslavije bilo je zaposleno skoro 1200 radnika. Nakon realizacije tri socijana programa na spisku zaposlenih kod novog kupca ostalo je sada svega 12 radnika. Pored prostorija u strogom centru grada, jer je Iris jedino veće prijepoljsko proizvodno preduzeće koje nije bilo dislocirano prema industrijskom naselju na Kolovratu, novi vlasnik dobio je i pogone dugmetare i konfekcije u Brodarevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari