Labanove pretnje prolaze nekažnjeno 1Foto: Fonet

Incident u kojem je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban brutalno vređao i pretio svog partijskog kolegu nije iznenadio Nemanju Šarčevića, poslanika u pokrajinskom parlamentu i predsednika Severnobačkog okružnog odbora Srpske radikalne stranke.

Sličan rečnik njegove partijske kolege mogle su da čuju godinu dana ranije u jeku predizborne kampanje.

– Dan pre nego što je u Suboticu trebalo da dođe Aleksandar Vučić, članovi Srpske napredne stranke su ceo grad prelepili plakatima. Mi iz SRS-a smo se podelili u grupe i krenuli smo gradom da lepimo naše plakate. Dva naša člana su u jednom trenutku presrela dva čoveka koja su se predstavila kao policajci u civilu. Oni su ih legitimisali i rekli im da sačekaju „šefa“. Nekoliko minuta kasnije došla su kola iz kojih je izašao Bogdan Laban i još jedan visoki zvaničnik SNS-a. Tada je Laban počeo da preti našim članovima govoreći im da „će da ih gepekuje i odvede u šumu, da ih neće više biti“ – navodi Šarčević.

Članovi SRS-a su, prema Šarčevićevim rečima, iste večeri podneli policiji krivičnu prijavu, ali, kako dodaje, godinu dana kasnije nemaju nikakvih informacija o toku istrage.

Nekoliko dana kasnije Šarčević se i sam našao u centru incidenta koji, kako navodi, pokazuje pravu sliku politike u Subotici. NJega su, dok je usred dana sedeo u kafiću, pretukle tri osobe sa kriminalnim dosijeom, zadavši mu više od trideset udaraca. I ovaj incident je prijavio policiji, ali za razliku od prethodnog, nije morao dugo da čeka na epilog. NJegovi napadači su prekršajno gonjeni i sud im je odredio da plate kaznu od, kako tvrdi Šarčević, pedesetak hiljada dinara.

– Ja čvrsto verujem da iza napada na mene nije stajao Bogdan Laban. Međutim, zameram mu to što se nije javno ogradio od napadača, što nijednom rečju nije osudio napad na mene – kaže Šarčević.

Podsetimo, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban se nedavno našao u fokusu javnosti pošto se pojavio audio-snimak na kojem vulgarno preti svom partijskom kolegi Vladimiru Polovini. Inače, po zvaničnoj verziji, do incidenta je dovelo to što je Vladimir Polovina prelepio Suboticu plakatima na kojima je pisalo „Bogdane – Bog je ljut“. Nezvanično, radi se o sukobu za prevlast unutar subotičkih naprednjaka. Polovina i Laban su podneli uzajamne krivične prijave, a ovih dana se u subotičkom sudu saslušavaju svedoci incidenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari