Prvi put posle šest dugih vicešampionskih sezona Crvena zvezda nije ovog mogla ovog leta da, kao prvak Srbije, „napadne“ Ligu šampiona zbog kazne UEFA, a zbog istih neraščišćenih finansijskih računa neće u najjačem sastavu na niški Radnički u prvom kolu domaćeg prvenstva, jer joj Fudbalski savez Srbije zabranio licenciranje devetorice novajlija do regulisanja nagomilanih dugova.

– Žao mi je što neće igrati Gavrić, koji se odlično uklopio u tim. Planić isto. Bosančić bi sigurno dobio minutažu, bar pola sata, tu je i Avramovski… Da ne nabrajam sve – vezane su ruke Nenadu Lalatoviću, nasledniku Slovenca Slaviše Stojanovića na trenerskoj klupi nekadašnjeg prvaka Evrope i sveta, koji osim novajlija na raspolaganju nema ni povređenu „alfu i omegu“ sa sredine terena Darka Lazovića.

Koga nema bez njega se mora, a mladom šefu struke crveno-belih kao bivšem fudbaleru posrnulog giganta s beogradske Marakane jasno je da navijači i u takvim okolnostima očekuju trijumf protiv Nišlija.

– I pored tih problema trudim se da pozitivno gledam na ovu predstojeću utakmicu. Oni koji budu istrčali na teren daće ne 100, nego 200 odsto svojih mogućnosti. To je ono što mogu da vam garantujem. U svakom meču sa mnom na klupi. Moja Zvezda će uvek biti borbena do krajnjih granica. Kakve god da su okolnosti.

Lalatovića nije trebalo podsećanje na tradicionalno kiksiranje Crvene Zvezde u startnim kolima prvenstva Srbije.

– U poslednjih 12 godina Zvezda je samo dva puta pobedila u prvom kolu, što opominje na oprez. I jača motivaciju, istovremeno. Potrudićemo se da promenimo tu lošu „praksu“.

Pritisnut brojnim teškoćama bivši Zvezdin kapiten ne stiže previše da misli o trenerskom debiju u klubu koji ga je afirmisao.

– Nemam tremu. Ja se na Marakani osećam kao kod svoje kuće, a ni igrači ne bi trebalo da se boje ičega. Čim igraju u Zvezdi, znači da su najbolji u zemlji – misli Lalatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari