Goran Vesić nije došao na suđenje po tužbi Ne davimo Beograd za povredu ugleda i časti 1Screenshot/Ne davimo Beograd

U Prvom osnovnom sudu danas je počelo suđenje po tužbi aktivista Ne davimo Beograd, Dobrice Veselinovića i Radomira Lazovića, kao i Ive Čukić ispred Instituta za urbane politike, protiv zamenika gradonačelnika Gorana Vesića zbog povrede ugleda i časti.

Kako saznaje Danas, Vesić se nije pojavio na današnjem ročištu.

Pred početak suđenja, Veselinović je izjavio da su tužbu podneli zbog salve uvreda koje su smo dobijali od zamenika gradonačelnika nakon njihovih reagovanja na štetne projekte koji su se u gradu dešavali.

– Jedan od tih projekata bila je rekonstrukcija Dušanove ulice, čuveni “Zeleni bulevar” u koji je uloženo preko 20 miliona evra a koji ni do danas nije gotov, dakle posle tri i po godine. Od Vesića smo dobili uvrede koje su prenosili tabloidi i ta hajka je trajala nekoliko sedmica. Posle toga kada smo pokrenuli peticiju za zaštitu Košutnjaka i opet smo bili predmet uvreda Vesića, tako da smo odlučili da krajem 2020. podnesemo tužbu. Očekujemo da pobedimo – naveo je Veselinović.

Vladimir Dragaš iz pravnog tima Ne davimo Beograd, istakao je da vlast ne bira način na koji će se baviti osporavanjem svojih protivnika, dodajući da javne debate nema.

Radomir Lazović iz Nedavimo Beograd je naveo da su uvrede Vesića opasne stvare koje prouzrujkuju atmosferu linča.

– Kada god iznosimo podatke u vezi sa razvoje grada, a koji ne odgovaraju vlasti, došlo bi do napada na nas, koje bi potom prenosili tabloidni mediji Alo, Kurir, Pink, Srpski telegraf… Posle tih uvreda čak tri puta je pokušan upad u naše prostorije i ispisani su grafiti mržnje – ukazao je Lazović.

– U našem društvu je dozvljeno da nekoga vređate i napadate, mi smatramo da to nije normalno i protiv toga se borimo – naveo je Lazović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari