„Tebi su sigurno bacili crnu magiju, ima jedan deda koji je skida“: Lekar otkriva za Danas tajne kako se ovih dana leče moždani udar, epilepsija i rak

Ostavite komentar


  1. Hvala na ovom tekstu. Hvala doktoru Ivkoviću na ukazivanju na problem. Nije da nisam već čuo za ovakve slučajeve, ali nisam za sve a izgleda da je uzelo maha. Treba otvoriti raspravu. Da li lekarska komora može da pomogne ili ministarstvo zdravlja? Nadam se da se neće završiti na entuzijazmu doktora Ivkovića i ovom članku.

  2. Обзиром колико је медицина ефикасна и организована и колико су (не)успешни у лечењу многих болести, које се своди на маскирање симптома, није ни чудо да се јавља простор за оне који „скидају црну магију“. да је медицинско лечење успешније, јефтиније, боље, да могу да исцеле човека од болести, онда не би било простора за „скидање црне магије“. Овако то је смао одраз реалног стања ствари у здравству.

  3. Oboleli znaju da kad se jave na pregled bez para nema lecenja , zdravstvo nam je u rasulu i sta nam preostaje !

  4. Pa obzirom da doktori odlaze u EU, a i ovi, koji su ostali nisu nam dostupni, tj pre podne nema termina, a posle podne rade privatno nije ni čudo što će da nas leče gatare, dede i ostali.U ovoj zemlji sve se urušilo, a zdravstvo odavno.

  5. Ne volim nadrilekarstvo, ne verujem u baba vange, proroke, horoskope, ali smatram da je veći problem zdravstva to što za obolele od karcinoma uopšte postoji lista čekanja, a nakon toga i što se ti isti pacijenti na listi pomeraju za koje mesto naviše ako obećaju siguran glas ili podmažu gde treba. Takođe je strašno da se obolelima od karcinoma rade ne tako česte i invazivne operacije koje mogu da im produže život za četvorocifrenu cifru u eurima u državnim bolnicama. A još strašnije je kako se stari ljudi tretiraju kada se razbole.

  6. Sve je krenulo kupovinom diploma devedesetih. Sada su to „lekari“ iz teksta, sa 20 i više godina radnog staža, koji prepisuju travke i magove.

  7. Lekari kojibtako „leče“ su ponikli iz ovog, svog naroda koji znamo kakav je. Znamo da je i dosta kvalitetnog kadra napustilo državu i državno zdravstvo. To je to

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.