Lekari o stanju Rasima Ljajića koji je teško povređen u saobraćajnoj nesreći 1Foto: (1)BETAPHOTO/SASA ĐORĐEVIĆ/DS); (2) FoNet/ Vlada Srbije Slobodan Miljević

Stanje predsednika Socijaldemokratske partije Srbije i bivšeg potpredsednika Vlade Srbije Rasima Ljajića, koji je teško povređen u saobraćajnoj nesreći, i dalje je stabilno, kazao je jutros Zoran Perišić, direktor Univerzitetskog kliničkog cetra Niš.

“Njegovo stanje je sasvim dobro, prima lekove protiv bolova i pratimo ga. Ponovna dijagnostika koju smo juče uradili je u redu”, rekao je Perišić npovinarima.

U saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila 10. aprila oko 9 časova ujutru na auto-putu Beograd- Niš kod mesta Ražanj, poginuo je Branko Gogić (45), direktor preduzeća Emisiona tehnika i veze, predsednik Izvršnog odbora SDPS i jedan od najbližih Ljajićevih saradnika, a Ljajić je teško povređen i zbrinut u niškom UKC.

U UKC su kazali da je Ljajić zadobio teške povrede grudnog koša, a povređena mu je i glava.

Osnovno javno tužilaštvo Aleksinac je sa dan zakašnjenja izdalo saopštenje o ovoj saobraćajnoj nesreći, ali u njemu nije naveden uzrok nesreće.

Aleksinačko OJT je navelo da je dežurni zamenik OJT Janko Dinić nakon izvršenog uviđaja utvrdio da je putničkim vozilom marke škoda superb kvatro “najverovatnije upravljao” Gogić, kome je “na licu mesta konstatovana smrt”.

U saopštenju se dodaje da je dežurni zamenik javnog tužioca izdao je nalog za obdukciju leša Gogića u Zavodu za sudsku medicinu u Nišu.

Takođe je dat nalog za ”izuzimanje putničkog vozila koje je učestvovalo u nezgodi radi eventualnog veštačenja”.

“Naknadno je dat i nalog da se obavi razgovor sa Rasimom Ljajićem kada to njegovo zdravstveno stanje dozvoli u cilju prikupljanja svih relevantnih činjenica na osnovu kojih će se doći do saznanja o uzroku nastanka saobraćajne nezgode”, dodaje se u saopštenju.

Do nesreće je došlo kada je automobil “škoda superb kvatro“ sleteo sa puta, prošao kroz zaštitnu ogradu i prevrnulo se na krov.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari