Lekarska komora Srbije za Danas o akušerskom nasilju: Građani da nam prijave neprofesionalno ponašanje lekara

Ostavite komentar


  1. @Sandra
    Nije najmanji, vec veliki problem. Sta sam sve dozivela pre 40 g. u Narodnom frontu na odrzavanju trudnoce i porodjaju, mogla bih knjigu da napisem. I nisam jedina. Tako da nemojte da govorite da je to najmanji problem, jer NIJE.

  2. Sadase i vi javljate gde ste bili do sadavaljda ste pistojal8 kao lekarska komora nego sada ajde udri protiv dazave k9ja vam je najvise dala olate od svih predhodnih vlada

  3. Kome da prijavim nasilje nad lekarom? Treskanje o sto, pretnje i snimanja mobilnim telefonm dok radimo? Upadanje dok su drugi pacikenti u ordinaciji i reci “ govno“…..

  4. Ja sam dva puta imala Carski rez i nagledala sam se nasilja i uvreda od Babica i od Lekara prema drugim porodiljama za to vreme,dok sam tamo boravila a ja lično sam se zbog njihovog ponašanja osećala, kao da sam krava koja je došla da se oteli a ne ljudsko biće, koje je došlo da se porodi.Kad prvi Lekar bude krivično odgovarao i kad mu se trajno oduzme licenca za rad,samo će tada u Zdravstvu da se uvede red,drugačije nikako.Sve dok stitite jedni druge na najbezobrazniji način i dok se uvezujete u čvor kao vezana Creva,nece biti pomaka bezobrazluku,nekulturi,kućnom nevaspitanju i bahacenju,sram vas bilo i vi ste neka posprdna Struka za Cirkus i sa bolesnom sujetom koja je za lečenje na Psihijatriji.Ta Debilčina od Lekara je smrskao lobanju bebe,to se zove „Nasilje i Ubistvo“ i nikako drugačije.

  5. Pozdrav svima. Imam potrebu da se oglasima povodom ove teme. Inače, i sama sam zdravstvenih radnika. Pre 11 godina rodila sam sina. Na prijemu u bolnicu od strane dežurni medicinski sestara doživela sam niz uvreda i loših reči, iako nisam „digla glas“ ni u jednom momentu, jer je moja parola “ bez plakanja, višanja i drame, kako bih olakšala ceo proces sebi i detetu i dobro čula šta mi govore da radim. Prošlog septembra, izgubila sam drugog sina u 6.mesecu trudnoće. Tada, prema meni su bili više nego ljudi, od doktora, koji je sedeo sve vreme na stolici pored mene i tešio me, do sestara koje su mi dale maksimalnu podršku do mog izlaska iz bolnice. Juče sam saznala da sam ponovo trudna sa blizancima. Radim sa decom koja su neizlečivo bolesna, ili umiru. Sa svakom majkom razgovaramo, ponekad, ako vreme dozvoljava popijemo i kafu itd… Poenta je da nas ima raznih, a neljudima treba zabraniti da priđu bilo kojoj zdravstvenoj ustanovi, jer nije reč samo o deci. I oni stari su nečije majke, očevi, deke, bake, sestre i braća. Uglavnom ono na šta je moja generacija učena tokom školovanja je da ćemo pre ili kasnije svi završiti u tom krevetu.

  6. Opet prodaja magle, nista se nece promeniti gospodo. Izvadis pare gledaju te ako nemaz nek ti bog pomogne, to tako ovde funkcionise u korumpiranoj zemlji.

  7. Naravo,borba za prava gradjana- pacijenata Ali to je dvosmerna ulica- sta je sa pravima zdravstvenih radnika

  8. I …mediji da u svom radu postuju pravila eticke odgovornosti svoje profesije“. Mogu i treba da obavestavaju gradjane o raznim dogadjanjima ali ne i da sude i presudjuju i pozivaju ih na linc!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.