LGBT+ organizacija najavila početak Novosadske nedelje ponosa 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ ČUKIĆ

Novosadska nedelja ponosa biće održana od 13. do 19. maja pod sloganom „Oduvek smo tu“, najavila je danas grupa „Izađi“.

Posetioce očekuje 19 događaja, koje grupa „Izađi“ organizuje sa partnerskim organizacijama, navodi se u saopštenju i dodaje da će zainteresovni imati priliku da prisustvuju izložbama kvir autora, panel diskusijama na različite teme iz oblasti LGBTQI+ prava, nastupu domaćih dreg kraljica.

Otvaranje manifestacije zakazano je za 13. maj u 13 časova, kada će biti predstavljeni ovogodišnji zahtevi i program, održana panel diskusiju sa dugogodišnjim kvir aktivistima/kinjama, kao i multimedijalna izložba Dugine iskre „Arkadija – Gde smo bili?“.

Tokom Novosadske nedelje ponosa biće organizovan skup na kome će biti predstavljene prilike za razvoj LGBTQI+ preduzetništva u Srbiji kroz projekat „Radimo zajedno“, zatim istraživanje o ekonomskom položaju LGBTQI+ mladih u Novom Sadu.

Sve aktivnosti organizovane tokom Novosadske nedelje ponosa biće otvorene za sve, bez obzira na rodni identitet i seksualnu orijentaciju.

Novosadska nedelja ponosa se tradicionalno organizuje uoči Međunarodnog dana protiv homofobije, bifobije i transfobije, koji se obeležava 17. maja, grupa „Izađi“ pozvala je sve da stanu na put porastu netolerancije, diskriminacije i nasilja u društvu i izbore se za Novi Sad u kom LGBTQI+ osobe mogu da žive slobodno i ponosno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari