Liga socijaldemokrata Vojvodine podržala studente Filozofskog fakulteta u Novom Sadu 1Foto: N1

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je danas rektora Univerziteta u Novom Sadu Dejana Madića da ne pokušava da u ime svoje Srpske napredne stranke (SNS), zloupotrebljavajući zakon, stavi pod prinudnu upravu ni studentska udruženja, a još manje Filozofski fakultet, „retko mesto slobodne misli“ u tom gradu.

Ta stranka pozvala je građane da podrže hrabre studente Filozofskog fakulteta, koji je bore protiv pritisaka batinaša i nasilnika iz SNS, navodi se u saopštenju.

Oni podsećaju da se, prema Statutu, izbori za studentski parlament Filozofskog fakulteta mogu održati samo u zgradi fakulteta i da zato okupirani rektorat ili kladionica nisu mesta gde se studenti mogu slobodno izjasniti za svoje predstavnike.

Zbog toga LSV upozorava predstavnike vlasti u Novom Sadu da se ne usude da primene silu prema studentima koji brane zakon i ne prihvataju režimske zloupotrebe i lažne izbore, i poručuju da će braniti pravo na slobodu svih studenata i institucija koje trpe represiju jer se ne mire na nasilništvom vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari