Njujork je pre meča sa Hjustonom imao zavidnu seriju pobeda na svom terenu ove sezone, a prvi poraz naneo im je Hjuston, na čelu sa bivšim igračem Niksa Džeremijem Linom, koji je u pobedi od 109:96 učestvovao sa 22 poena uz osam asistencija, četiri skoka i dve ukradene lopte.

Na terenu je briljirao i Džejms Harden (28 poena, 10 skokova), a efikasan je bio Karlos Delfino sa 16 koševa. Niksi su na teren izašli oslabljeni neprisustvom Karmela Entonija zbog povrede skočnog zgloba, kojeg je zamenio Kris Koupland sa 29 poena i tako bio najefikasniji na meču. Istakao se i Džej Ar Smit sa 17 poena, po 14 su upisali Rejond Felton i Pablo Priđoni, a Tajson Čendler imao je 18 skokova. Ovaj poraz nije sprečio Njujork da zadrži prvo mesto istočne konferencije sa skorom od 18 pobeda i šest poraza.

Derbi večeri održao se na Zapadu gde su snage odmerili Oklahoma i San Antonio, a slavio je domaći tim sa 107:93, i tako postao prvi tim koji je ove sezone upisao 20 pobeda. Ni 11. uzastopni put protivnik nije mogao ništa najboljem timu konferencije, a Sparsi su podbacili najviše u trećoj četvrtini što ih je koštalo pobede. Rekord karijere izjednačio je Serž Ibaka sa 25 poena uz 17 skokova i tri blokade, Rasel Vestbruk upisao je 22 poena, devet asistencija i šest skokova, a Kevin Durent ubacio je 16 poena uz devet uhvaćenih lopti. Gostujući tim predvodili su Toni Parker i Nando De Kolo sa po 14 poena.

Crnogorski košarkaši imali su zapažene učinke u noći između ponedeljka i utorka. Orlando je savladao Minesotu sa 102:93, a pobedi je osim Glena Dejvisa (28 poena) najviše doprineo i Crnogorac Nikola Vučević sa dabl-dabl učinkom (14 poena, 11 skokova). Sa druge strane briljirali su Kevin Lav sa 23 poena i 15 skokova, kao i bivši igrač Partizana Nikola Peković koji je upisao 19 poena uz 12 uhvaćenih lopti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari