List Danas u 2019: Optužbe, uvrede, diskreditacija

Retrospektiva godine – iz drugačijeg ugla

Ostavite komentar


    1. I tako @mina, ispranog mozga udje u novu godinu, ne razlikujuci laz od istine!!!

      1. J…o vad Vucic pod maskom borbe protiv Vucica list Danas je novina pete kolone u Srbiji i duboko pod kontrolom Sonje Biserko i zapadnih ambasada

    2. Tako je! Sve one laži, koje inače ne objavi istiniti INFORMER (o tužne li antiteze u imenu!)

  1. Mogao bi neko da napravi novine SA NASLOVOM SVI NASI LAZOVI, to bi bio pravi NEDELJNIK

  2. Nocna mora svakog lazova je – istina.
    Tako je i Danas nocna mora za Vucica.
    Taj Vucicev strah od Danasa najbolje ilustruje pozicija Danasa na trafikama.
    Kad god kupujem Danas izvlaceci ga iza SNS pornografije, umirem od smeha na pomisao o jadnom, malom i uplasenom Aci koji svako vece strepi u ocekivanju nove Danasove naslovnice.
    A dan provodi dajuci instrukcije trafikantima…
    Bedno.

    1. Obišao sam pre neki dan nekoliko trafika da bi kupio list Danas, ali ga nisam našao. Nisam našao list Danas ali sam primetio da na svim trafikama raspored novina na udarnom mestu je isti, sve su režimski tabloidi, a ostale novine su negde u zapećku. Na pitanje trafikantu ko pravi raspored izlaganja novina on mi pokaza spisak redosleda izlaganja.Nisam ga ništa više pitao.

  3. Uz dužno poštovanje nekim novinarima Danasa, Danas je mnogo gore govorio o Vučiću nego Vučić o Danasu.

    1. Uz moje strahopostovanje prema vasem „imenu“, nije na Vucicu da na najgori nacin koristi svoju poziciju i opanjkava bilo koji medij koji mu ne ide „niz dlaku“.

    2. To sto je Danas „gore govorio o Vucicu“ znaci da je Danasovo izvestavanje o Vucicu i njegovim nedelima bilo objektivno.
      A Vucic se prema Danasu odnosi kao lazov prema istini – sa strahopostovanjem.

      1. Za Vesnu, Čivijaša i Simića. Nemojte mi reći da su neke Koraksove karikature bile pristojne? I nije dovoljni reči Pera laže, a Mika govori istinu. Tako i ja ne merim istim aršinom Snežanu Čongradin, Slavišu Lekića i Zorana Panovića. Snežana je ostrašćena i neobjektivna, Lekić je nepristojan do primitivizma, a Panović je novinar za primer bez obzira o kome ili čemu da piše.

        1. Nikada nisam čuo, da se karikature kvalifikuju kao nepristojne, valjda se i zovu karikature što karikiraju neke slabosti, svaka karikatura je imala osnova u realnosti.
          Čongradin piše kolumne i kritikuje sve, bez ikakvih razlika, Vučića lično ne pominje, bar nisam zapazio.
          U Danasu,ko god želi može objaviti odgovor na tekst, koji smatra nekorektnim.
          Da li ste vi obožavaoci Vučića svesni, kakvi su mediji koji ga nekritično podržavaju i koliko su sporova izgubili na sudu zbog neistinitog pisanja, da li čovek može biti toliko ispranog mozga, pa da ne razume šta je Informer, Alo, Srpski telegraf i slični mediji?

          1. Prvo, od pogrešne premise polazite. Nikakav obožavalac Vučića nisam. Drugo, Čongradin, pisala o Vučiću ili Vukovaru, uvek ima jedan cilj, popljuvati Srbiju. Treće, ja sam neka dela uvaženog Koraksa nazvao karikaturom, ali ona to ne zaslužuju. Setite se Hitlera i Gebelsa, pa će vam biti jasno, a takvih dela ima podosta.I malo više argumenata, a malo manje diskvalifikacija koje proizlaze iz etiketiranja.

    3. Pa Škorpionu, ko o Vučiću može nešto pozitivno i da pomisli a već da kaže… Ne ponovio nam se nikad.

    4. O Vučiću se ne može govoriti bolje ili gore, o Njemu se može govoriti samo gore i od onoga što o Njemu govore loše.

  4. Po čitanosti danas još malo pa će da ugasi, zbog bljuvotina koje pišete i crtate narod će da vas kazni.

    1. Bole: Narod ne može više da bude kažnjen nego što je to sada za vreme vladavine AV-a. Uzeti nekome dostojanstvo i uterati mu strah u kosti, držati ga na povodcu kao psa ugovorima na radno mesto na tri meseca i pretiti otkazom ako počne da misli svojom glavom. Neki kao ti to mogu da istrpe jer dostojanstva nemaju, ali mnogi to ne mogu.

  5. Za razliku od mnogih mlađih čitalaca , ja sam “ Danas „čitao pre 35 godina . I tada je “ Danas“ bio na udaru tadašnjeg rukovodstva Jugoslavije . Dobro , nje to ovaj današnji “ Danas “ , ali izgleda da je sudbina svakog “ Danasa “ da bude na udaru režima !

    1. To bi morao da pitas Vucica i Brnabicku.
      Njima je u opisu duznosti i njih placamo da odgovaraju na takva pitanja.

      1. Danas je pisao da je Kosovo bivsa srpska pokrajina, pa pitam novinare Danasa da to demantuju ili pojasne sta su hteli da kazu. Svi (valjda) znamo sta pise u Ustavu. A ta demagogija sa AV-om i Brnabickom je bljutava.

  6. Ako vi iskreno mislite da Vučić od svog posla stiže da čita novine onda ste u zabludi. Ima savetnika koji ga informiše i prati medijsku scenu

    1. Njegov posao je samo da sprovodi predizbornu kampanju tokom čitave godine, jer neko ko nikad nije bio nigde zaposlen i nije nikad dokazao postojanje svoje diplome, ne znam šta bi mogao da radi nego da laže ovaj napaćeni narod i da podiže kredite koje će vraćati i naši prunuci, i uzima za sebe i savoju bolumentu naj manje 30 %. Afera za aferom, bljuje laži brzinom munje, tuži sam sebe. Pravnički nema šta.

  7. Samo vi radite svoj posao, odgovorno i profesionalno, nije važno što vas razne vlasti ne simpatišu. Kad počnu da vas hvale, ja ću prestati da vas čitam. Srećno u Novoj godini!!!

  8. Gospodo iz Danasa želim Vam da u narednoj godini malo promenite uređivačku politiku pa vam možds skoči i tiraž. Nadam se da mi u narednoj godini nećete brisati komentare. Po vašem pisanju u Srbiji se ništa dobro nije dogodilo sve je crnje od crnjega,nikad u Srbiji nije bilo gore nego danas samo kad to napišete ili objavite izjave vaših sagovornika ne navodite nikakve opipljive dokaze. Vidim na naslovnoj stranici i sliku „uzbunjivača“ iz Krušika samo niste niksd napisali da je te svoje dokaze odneo u tužilaštvo ako su istiniti nega bugarskoj novinarki i to je za vas „uzbunjivač“ a ne najobičniji lopov. Želim Vam sve najbolje u narednoj godini.

    1. Pero, Pero, lopov je ko krade namensku i Srbiju a ne ko iznosi informacije o krađi.

    2. Pero Bodloviću: Ja ne znam šta su za vas dokazi ili vi ne želite da vidite te dokaze. Aleksandar Obradović je uzbunjivač. Kome je mogao dostaviti dokaze, ministru čiji je otac u kriminalu, vladi koja štiti tog ministra, predsedniku koji pokriva celokupan kriminal u Srbiji, tužilaštvu koje nije pokrenulo ni jedan predistražni postupak niti krivičnu prijavu. Zagorka dolovac spava na radnom mestu, a prima ogromnu platu. Ovaj diktator drži sve pod svojom šapom i zato ga treba pod hitno smaknuti sa vlasti.

  9. Isti ste i Danas i Kurir, Informer i slicni listovi i sto bi nas narod rekao: „Lazete za sve pare“, razlika je samo u onome ko vas palca, SNS ili Amerika i njeni sateliti.

  10. Ubedljivo najgore novine.Nije problem ni sto napadate,ili da tako kazem imate stav ali problem je sto dovodite razne olose predstavljajuci ih kao strucnjake sto nema veze sa mozgom.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.