Ljiljana Smajlovićfoto FoNet Zoran Mrđa

Otkako su objavljeni podaci u kojima se rukovodstvo RTS-a optužuje za navodne finansijske malverzacije, a policija češlja poslovanje Javnog servisa, istovremeno su se pojavile informacije u novinarskim krugovima da se generalnom direktoru RTS-a Draganu Bujoševiću sprema otkaz, kao i spekulacije ko bi mogao da ga zameni.

Dva imena se najviše spominju, a to su predsednica REM-a Olivera Zekić i novinarka Ljiljana Smajlović.

Obe su za Danas demantovale ove navode, s tim što je Smajlović bila uvređena pitanjem.

– Niste prvi koji me zovete sa tim tračem u poslednje tri godine. To je apsolutna neistina. Ne verujem ni da imate izvor, što je jako neprofesionalno – poručila je Smajlović u kratkom razgovoru, ističući da nije dobro upućena u ono što se trenutno dešava na RTS-u.

Olivera Zekić je u jučerašnjoj izjavi za Danas takođe demantovala navode nekih medija da će ona biti nova direktorka RTS-a, dodajući da ne bi prihvatila tu funkciju kada bi joj ponudili.

“To je za neke vrednije od mene. I koji ne rade za pločicu na vratima”, navela je Zekić.

Podsetimo, predsednik UO RTS Branko Klanšček podneo je krivičnu prijavu protiv direktora RTS-a Dragana Bujoševića i urednice zabavnog programa Olivere Kovačević.

Krivična prijava podneta protiv Bujoševića i drugih zbog različitih finansijskih mahinacija podneta je Drugom osnovnom javnom tužilaštvu, ali je ustupljena Višem javnom tužilaštvu.

„Krivična prijava je podneta Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, koje ju je ustupilo na nadležnost Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. Po prijemu, Posebno odeljenje odmah je dalo nalog policiji da prikupi potrebne podatke kako bi se proverili navodi prijave, potvrđeno je za Novosti u Višem tužilaštvu.

Klanšček je krivičnu prijavu podneo zbog postojanja osnova sumnje da su tokom poslednje tri godine svojim nesavesnim postupanjem prilikom ispunjavanja radnih obaveza, odnosno prilikom postupanja u okviru svojih nadležnosti propisanih Zakonom o javnim medijskim servisima, ugovorom o radu i opštim aktima poslodavca, iako su bili svesni, odnosno su bili dužni i mogli biti svesni da usled toga može nastupiti teža imovinska šteta, shvatajući značaj svog dela, kao i to da je njihovo delo zabranjeno, naneli štetu Javnom medijskom servisu Radio-televizija Srbije u iznosu od preko 14.000.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari