"Ljubav je jedna lepa stvar u životu": „Zvuci srca“ se čuju u Mozzartu svakog poslednjeg petka u mesecu 1Foto: Promo

Njihova kafa uvek je spremljena od srca i poslužena sa osmehom. Oni na posao svakog dana dolaze srećni, i to se nepogrešivo oseti. Filip, Milica i Aleksandra zaposleni su u čuvenom kafiću „Zvuci srca“, jedinom bez cenovnika u celom gradu i prvom u regionu u kom rade mladi sa smetnjama u razvoju. Jednom mesečno ova nasmejana i vredna ekipa svojom pozitivnom energijom ulepšava radnu atmosferu u centrali kompanije Mozzart.

Tradicija druženja i humanosti započeta je u decembru prošle godine kada su mladi iz ovog jedinstvenog kafića svakog petka bili gosti u Mozzartu i zaposlenima služili kafu, čaj, limunadu i kolače. Saradnja je nastavljena i ove godine, pa svakog poslednjeg petka u mesecu Filip, Milica, Aleksandra i njihove kolege, uz podršku radnog instruktora Katarine Rakić, zaposlenima u Mozzartu nude osveženje i prodaju svoje proizvode, ručno izrađene sa mnogo ljubavi i originalnosti. Na taj način kompanija Mozzart pruža podršku humanitarnoj organizaciji „Dečje srce“ u okviru koje posluje poznati čuburski kafić, a doprinos svim srcem pružaju i zaposleni koji redovno kupuju njihove proizvode – „srcotvorine“.

„Ljubav je jedna lepa stvar u životu”, „Silazim zbog tebe sa druge planete”, „Vozi me ljubav”, „Ja sam heroj, a ti?, „Kako ti se čini ovaj svet?”, „Želim da sanjarim” samo su neki od kreativnih natpisa na majicama, šoljama, cegerima i bedževima koji se izrađuju u udruženju „Dečje srce”. Simpatične i inspirativne poruke mogu se videti i svuda po Mozzartovoj centrali, jer gotovo da nema zaposlenog koji do sada nije kupio bar jednu majicu ili šolju sa prepoznatljivim motivom srca.

"Ljubav je jedna lepa stvar u životu": „Zvuci srca“ se čuju u Mozzartu svakog poslednjeg petka u mesecu 2
Foto: Promo

„Mnogo se obradujem uvek kada vas vidim ovde. Služimo domaću kafu, espreso, čajeve i prodajemo naše proizvode. Imamo majice, šolje, lončiće, bedževe…”, ističe Milica iz kafića „Zvuci srca”.

I njen kolega Filip se uvek raduje dolasku u Mozzartovu centralu gde je već postao prepoznatljivo i rado viđeno lice. Osim najboljih toplih i hladnih napitaka, komunikativni i uvek raspoloženi Fića poznat je po tome što nesebično deli osmehe i zagrljaje.

„Meni je uvek baš lepo u Mozzartu, volim da se družim sa vama. Pozivam sve dobre ljude da dođu kod nas u kafić ‘Zvuci srca’ u Čuburskoj 12. Možete da poručite domaću kafu, a ja ću da vam crtam“, poručuje Filip.

KAFIĆ BEZ CENOVNIKA – STVARI KOJE SE RADE SRCEM NEMAJU CENU

Smešten u samom srcu Vračara, kafić „Zvuci srca“ u potpunosti opravdava svoj naziv, jer je u njemu sve u znaku ljubavi. Tim od 33 kolega, od čega je njih 26 sa smetnjama u razvoju, vodi računa o tome da se svaki gost oseća kao kod kuće. Različitog su obrazovanja, pola, starosti i radnih kapaciteta, ali im je zajedničko to što ih vode čiste emocije. U svom poslu maksimalno uživaju, jer se osećaju produktivno i doprinose zajednici. Njihova vrata otvorena su i pušačima i nepušačima i osobama sa kućnim ljubimcima – ovde nema predrasuda i svi su dobrodošli. Kafić je jedinstven i po tome što nema cenovnik, već svako ostavlja iznos u skladu sa sopstvenim željama i mogućnostima – jer vrednost onoga što se radi srcem ne može se izmeriti nijednom novčanom valutom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.