Lokalni mediji u Kraljevu bez informacija o broju zaraženih virusom korone i njihovom trenutnom stanju 1Foto: Z.LJ.

Kraljevački lokalni mediji i dopisnici , još uvek , očekuju saopštenje Republičkog kriznog štaba o broju novo obolelih na teritoriji grada Kraljeva i njihovom trenutnom stanju, ili pak neku drugu informaciju o tome na kom mestu i u koje vreme mogu pronaći podatke koji se odnose na teritoriju grada Kraljeva.

Na  konstataciju  urednice  portala  „Krug“  Marine  Miljković – Dabić , izrečenu ,danas, prilikom praćenja aktivnosti članova Gradskog štaba za vanredne situacije da kraljevački lokalni mediji i dopisnici , još uvek , očekuju saopštenje Republičkog kriznog štaba o broju novo obolelih na teritoriji grada Kraljeva i njihovom trenutnom stanju, kao i na njeno direktno pitanje u kom formatu će lokalni mediji ,ubuduće, dobijati te informacije gradonačelnik grada Kraljeva dr. Predrag Terzić nije dao direktan odgovor.

On je ,u svom odgovoru na postavljeno pitanje rekao: „Vi ćete i dalje dobijati sve informacije Štaba za vanredne situacije na teritoriji grada Kraljeva ,osim onih informacija koje se tiču stanja i posledica. Sve druge informacije , u pogledu preventivnih mera koje preduzima Gradski štab, anagažovanja javnih preduzeća i ustanova ,kao i pomoći građanima dobijaćete i dalje od ovog štaba“.

Tako je ,na izvestan način , u senci kašnjenja ključnih informacija o broju zaraženih virusom korone  na teritoriji grada Kraljeva prošlo uručivanje donacije grada u vidu 50 metara materijala od platna „Kraljevačkim štepalicama“.Tu grupu čine četri kraljevčanke ,Bojana Babić, Ivana Sarić, Slavojka Ninkov i Marija Dragićević Vujadinović   koje su se samoorganizovale ,šile i poklanjale maske snalazeći se za materijal.

Današnju donaciju grada Kraljeva obezbedilo je preduzeće „krunateks“ iz Kraljeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.