Lončar reagujući na izjavu Kona optužio novinarku da joj smetaju odlični rezultati Srbije u borbi protiv korone

Ostavite komentar


  1. Zar je Loncar pogresio, rekavsi to novinarki? Naravno da nije. Redovno pratim konferncije za stampu, kriznog staba, i slusam nebulozna, ipolitizovana pitanja pojedinih „novinara“. Postavljajuci pitanja, samo dokazuju koliko nisu skolovani novinari, vec priuceni, a o kulturi govora i ponasana da i ne govorimo.

    1. Da, novinari nikako da nauče da se političarima ne postavljaju ovako neugodna pitanja. To nije lepo ponašanje novinara. Oni misle da su u tamo nekoj drugoj zemlji.

    2. Vlado, Lončar kaže da je Srbija najbolja u regionu. Ako je izjava Kona tačna, da mrtvih ima 3 puta više, onda nije najbolja nego među najgorima. Što je verovatnije.
      Još je gore što su zvaničnici uhvaćeni da lažu, i zbog toga mi ne možemo da putujemo u EU, jer tamo nisu baš tako glupi.
      Srbija se iskompromitovala, i to treba priznati.

  2. Lepo je čovek objasnio da neće niko odgovarati (tj. odgovaraće „informacioni sistem“) za to što su donošene odluke na bazi loših (sasvim slučajno 3x nižih) brojki, zato što je sad stanje bolje. Kad je čovek ovako iskren, stvarno mu treba mu verovati.

    1. Čovek umislio da prevaziđe Josipa Broza Tita ali mu se uvek nešto izjalovio ali oni uporni pokušavaju i pokušavaju ali uzalud,mrtvi glasaju

      1. Oklevanje sa izborom mandatara i ministara u režiji predsednika SNS-a (a uzgred i države) toliko je uznemirilo potencijalne kandidate, da se svi redom izdiru na koga stignu i ko im je pri ruci. Ako Vučić uskoro ne pronađe ta genijalna kadrovska rešenja, za očekivati je seriju nervnih slomova i fizičkih obračuna. Lončarov ispad je samo jedan u nizu sličnih događanja i nimalo ne čudi.

  3. Ja zbog nebuloznih odgovora „strucnjaka“ davno odustala od pracenja tih konferencija, a i svih ostalih, posebno gde predsednik drzave drzi monologe. Treba voditi racuna o svom zdravlju.

    1. Vesna i ja odavno ne pratim onferencije kriznog štaba, a i ostale monolog konferencije gde se na pitanje novinara odgovara kontra pitanjem ili “ pa šta „.
      Čak davno ne gledam uopšte ni neke tv stanice a neke novine i ne čitam npr. Pink, Sdudio B, Hepi, i dr. Informer, Alo, Telegraf, i sve ostale TV I novine koje imaju istog urednika

  4. Kako grozan karakter, maliciozan. Novinarka mu postavlja nezgodno pitanje i to je njen posao, ali nista licno vec se odnosi na rad ministarstva i kriznog staba. A kako on odgovara? Licnom uvredom, kao da sad njoj ne odgovara uspeh pa mu zato postavlja takvo pitanje. Nije mogao da shvati da je u interesu javnosti da objasni zasto je veci broj stvarno umrlih od zvanicnog podatka. Reci covece pogresili smo, nismo lagali vec je kriv informaticar. Ili kriva je tetka od informaticara. Al nemoj licno da napadas novinare, to je odraz nekulture.

    1. Ne radi se ovde da li nam odgovaraju rezultati ili ne. Ovde se radi o vasim lazima kako bi se vi hvalili kako smo najbolji.

  5. Ministre što se ložiš, evo dr Kon je vec rekao da niko nine kriv, sistem je kriv. Ne sekiraj se za sada , dok si na vlasti nije niko kriv….kad sidješ…..eeee to cemo da vidimo.

  6. „U Srbiji su od 19. marta do 1. juna 2020. od virusa korona umrla 632 pacijenata, što je za 388 više od zvanično saopštenog broja za taj period, koji iznosi 244, saznaje BIRN na osnovu uvida u podatke koji su deo zvaničnog državnog informacionog sistema Covid19“-izvor N1 od 22.06 2020. Kao sto vidimo podaci su u sistemu. A prikazuju se umanjene brojke. Kon prakticno govori ono sto je pisao BIRN jos u junu. Loncar obmanjuju javnost kada kaze -„ali smo krajnje razjasnili da ne postoji nijedna stvar koja je prijavljena, za koju smo znali, a da nije objavljena.“ Javnost obmanjuje i Kon tvrdeci da preminuli nisu evidentirani na vreme, vec se pojavljuju kasnije.

  7. Oh, izvinite što smo vas uzemirili. Nastavite da lažete, kradete, otimate, vređate, hapsite, bahatite se, školujete, plagirate i vadite na prethodnu vlast, od čije je vladavine prošlo maltene decenija.

  8. Ne mozete i ne smete tako dr Loncar imajuci u vidu poziciju koju zauzimate i ozbiljnost teme o kojoj je rec. Dakle od vas se ne ocekujete da bahatoscu i agresivnoscu ponizavate pitanje novinara koje proistice iz jutrosnje izjave Dr Kona da je od juna trostruko veci broj mrtvih nego sto je to Zavod prikazao. ne smete tako ulicarski protiv argumenata kao sto je to ucinio svojevremeno Gasis i kao sto to redovno cini vas sef. Kontrolisite malo vase karakterne osobine i vase nagone.

  9. Srbija je crna komedija,o smrtnosti pacijenata govori osoba koga zovu doktor smrt,stvarno kompetentan lik.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.