Loznica: O medijskim projektima odlučivale komisije bez predstavnika novinarskih udruženja 1Foto: Pixabay/Engin Akyurt

Petu godinu zaredom, u komisijama koje odlučuju o predloženim medijskim projektima, a koje bira Gradsko veće grada Loznice, nema nijednog predstavnika najrelevantnijih medijskih udruženja NUNS-a i UNS-a, a ostaje nejasno i kojim će se temama baviti i koliko će medijskih sadržaja objaviti, oni koji su novac dobili.

Grad Loznica, za sufinansiranje medijskih projekata od javnog značaja, ove godine je izdvojio 17 miliona dinara.

Prema nedavno objavljenim rezultatima konkursa, “Lotel” za projekte svoja četiri medija dobio je ukupno 7,100.000 dinara, RTV “Podrinje” za dva 6,100.000, “Lozničke novosti” za projekte novina i portala 1,300.000, dok je portalu “Info Lo” odobreno 900.000 dinara.

Kao i ranijih godina, značajna sredstva otišla su za projekte medija van Loznice 1,600.000 dinara.

Tako je beogradski portal “Embargo” dobio je 500.000, šabački “Distrkt” 400.000 , TV “Super sat I TV “Info 24” 350.000, koliko i TIM radio iz Prnjavora.

Jedan od predstavnika nezavisnih medija na ovom području “Lozničke novosti” ističu da je na konkursu njihov portal za projekat iz kulture “Scena”, najmanje vrednovan od svih drugih (300.000), pa i od onih za koje građani Loznice teško da su čuli.

Ističu da ovo, nažalost, nije izizetak nego je postalo pravilo na lozničkom konkursu, iako je portal “Lozničke novosti”, kažu, najuticajniji u gradu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari