Loznica: Ponovo radi merna stanica za kontrolu kvaliteta vazduha 1Foti: TO Loznica

Lozničani nisu mogli da provere kakav vazduh udišu punih 13 dana, jer merna stanica za kontrolu kvaliteta vazduha u ovom gradu nije radila. Kao razlog navodi se propust Agencije za zaštitu životne sredine, koja kako tvrde Lozničke Novosti, nije na vreme potpisala novi ugovor sa snabdevačem električnom energijom.

Struja je isključena 6. jula, posle naloga koji je Agencije za zaštitu životne sredine dobila od rezervnog snabdevača, da je 30. juna, isteklo pravo na snabdevanje, jer nije potpisan novi ugovor.

Na neažurnost nadležnih u ovoj Agenciji koja je izazvala isključenje četiri merne stanice – u Loznici, Kragujevcu, Smederevu i Valjevu, prvi je ukazao uzbunjivač Milenko Jovanović, jedan od osnivača Nacionalne ekološke asocijacije koji je svojevremeno nezakonito otpušten iz Agencije u kojoj je godinama bio načelnik Odeljenja za kvalitet vazduha.

On je za list„Danas“ izjavio da je do isključenja došlo zbog neplaćanja struje, ali spostavilo se da je razlog još apsurdniji, zbog nepotpisivanja ugovora sa snabdevačem, pišu Lozničke Novosti.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari