LSV: Meštani Torka treba da odlučuju o vetroparku 1Foto: Pixabay/B1-foto

Opštinski odbor LSV Žitište saopštio je da neće da učestvuje u obesmišljavanju svog lokalnog parlamenta.

Kako su naveli u saopštenju, na današnjoj sednici Skupštine opštine Žitište ne učestvuju jer sazivanje lokalnog parlamenta po hitnom postupku i kada ne postoje opravdani razlozi za tako nešto, smatraju urušavanjem njegove uloge.

Na dnevnom redu današnje sednice SO Žitište našao se predlog odluke o izmeni i dopune odluke o pristupanju izradi plana detaljne regulacije područja infrastrukturnog kompleksa „Vetroelektrana“.

Radi se o izmeni i dopuni odluke koja je doneta pre mesec dana, a koja se odnosi na izgradnju vetroparka u ataru sela Torak, što samo po sebi dokazuje da je odluka sadržala neprecizne i netačne odredbe koje sada treba korigovati, upozorava LSV i ističe da nisu protiv izgradnje vetroparka i korišćenja obnovljivih izvora energije.

Međutim, smatraju da je neophodno konsultovati i uključiti širu zajednicu u aktivnosti vezane za izgradnju vetroparka na teritoriji mesne zajednice Torak.

Nedopustivo je da savet Mesne zajednice i meštani sela u kom se planira izgradnja vetroparka ne budu zvanično obavešteni i uključeni u proces odlučivanja o uslovima izgradnje vetroparka, saoštio je opštinski odbor LSV Žitište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari